Reivindicació al Parlament perquè s'aturi «l'amenaça» de tancament de l'Escola Polinyà i Les Fontetes

Unes peticions que decauran amb el final de la legislatura

Alumnes del centre durant les hores lectives
Alumnes del centre durant les hores lectives
NacióSabadell
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:17h
La Plataforma Cap Escola es Tanca, Catalunya en Comú-Podem (CatECP) i la CUP han exigit al Govern que no tanqui cap línia ni cap escola pública i que aturi els processos iniciats. Així, han demanat solucions concretes per a les escoles Can Clos de Barcelona, Les Fontetes de Cerdanyola, l'Escola Polinyà i la Jaume Balmes de Cervera, totes elles sota l'"amenaça" del tancament, segons han explicat des de la plataforma.

Les dues formacions polítiques han registrat una proposta de resolució al Parlament amb aquestes peticions però aquesta decaurà amb la fi de la legislatura. L'Escola Polinyà està "en perill de desaparèixer per baixa natalitat i estar en barracons".

Des del moviment han explicat que han mantingut converses amb les administracions, i amb ERC, i que els han expressat la seva voluntat d'aturar aquests processos de forma provisional, tot i que han remarcat que fins al moment només han obtingut paraules i cap compromís ferm.

Soler ha alertat que el tancament d'una escola provoca pèrdua d'oportunitats educatives, massificació a les aules i una "fugida" cap a l'escola concertada. "És una decisió política tancar centres públics mentre s'inverteixen centenars de milions d'euros en l'escola concertada. No ho entenem", ha manifestat.

Ha reivindicat també que els infants "no són xifres" i ha reclamat que es vegi la baixada de la natalitat com una "oportunitat" per reduir ràtios, equilibrar les desigualtats entre centres, eliminar la segregació i millorar la qualitat educativa. En el cas concret d'aquests quatre centres, la portaveu ha reclamat a Educació que "dialogui" i que s'arribi a "solucions consensuades respectant la voluntat de les comunitats educatives".

Des de CatECP, Marc Parés, ha afirmat que s'ha d'aprofitar el moment de davallada demogràfica per reduir ràtios. "Respon a una qüestió de model i qualitat pedagògica", ha declarat. Parés ha exigit "més recursos" i decisions "consensuades", al temps que ha expressat el compromís de continuar treballant en aquesta direcció en la propera legislatura.

De la seva banda, Carles Riera (CUP) ha destacat que l'escola pública és "pilar" de la societat i especialment ho serà en la situació de crisi generada per la pandèmia. Per això, s'ha oposat al tancament dels centres i ha reivindicat que el que cal és "blindar-la". "No admetrem cap tancament de cap línia ni de cap grup de centre públic, enlloc", ha declarat.