VIDEOS i FOTOS La pluja sorprèn el Vallès i ja se superen els 200 l/m2 a Cerdanyola

La Riera de Sant Cugat està a punt de desbordar

Imatges d'aquest migdia a Cerdanyola
Imatges d'aquest migdia a Cerdanyola | Twitter
NacióSantCugat
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:27h
Les fortes pluges s'estan acarnissant amb Cerdanyola del Vallès, el municipi català on més litres per metre quadrat han caigut durant el dia d'avui. Segons dades de MeteoCerdanyola, ja són més de 260 litres els que han caigut durant les últimes hores. Pel que fa a la resta de municipis més afectats de la comarca, a Sant Cugat i Terrassa ja se superen els 50 mm.
   Des dels serveis d'emergència han activat la prealerta del pla Inuncat pel risc de diverses incidències en municipis del Vallès, Barcelonès i Maresme. Protecció Civil també informa que de les 168 trucades per inundacions al telèfon d'emergències 112, la gran majoria són del Vallès Occidental (148), i en concret de Cerdanyola (82). Per altra banda, la riera de Sant Cugat està a punt de desbordar i a hores d'ara continua plovent amb força. 
  Pel que fa a les incidències, fins a les 17 h de la tarda, els Bombers informen que han rebut 145 avisos relacionats amb el temporal, 130 d'aquests a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord que inclou la comarca del Vallès Occidental, on les precipitacions estan caient amb més força. La majoria d'intervencions tenen a veure amb inundacions de baixos, patis i terrasses; per revisar filtracions d'aigua en sostres i valorar possibles riscos de despreniment; i assistència a vehicles embarrancats.  Al voltant de les 17:30 h, una esllavissada provocada per les fortes pluges ha obligat a tallar la carretera d'Horta a Cerdanyola en ambdós sentits. Bombers i Guàrdia Urbana hi estan actuant per retirar els elements de la calçada i restablir el trànsit al més aviat possible.