Dues alumnes de l'ESDi dissenyen bolquers reutilitzables per a nadons refugiats

Ho fan donant un nou ús a les armilles salvavides que s’acumulen a l’illa de Lesbos

El prototip de bolquers reutilitzables
El prototip de bolquers reutilitzables | ESDi
NacióSabadell
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:26h

Dues alumnes del tercer curs del grau de Disseny de l'Escola Superior de Disseny (ESDi) de Sabadell, Maria Hernando i Alice Albieri, han dissenyat uns bolquers reutilitzables per als nadons refugiats. Estan fets amb materials reciclats de les armilles salvavides que s'acumulen a l'illa de Lesbos (Grècia)

El seu projecte, el qual han anomenat "Infantum", ha estat el guanyador del concurs social d'idees per a un nou ús d'aquest material en aquesta zona del Mediterrani. Les dues estudiants van fer una investigació per conèixer la situació en què vivien els refugiats i els problemes que afrontaven i, a més, van poder parlar amb un d'ells, que els va traslladar com és la vida en els camps; així van detectar que els més vulnerables, com també més nombrosos, eren els nens.

Per això, Hernando i Albieri van apostar per dissenyar un producte sostenible i de llarga durada que es pogués fabricar en el mateix lloc i que ajudés a "normalitzar i dignificar" els primers anys de vida dels nounats refugiats, tal com han afirmat.
 

El prototip de bolquers reutilitzables Foto: ESDi


“Ens vam plantejar fer un producte que recorre tota la infància, ho vam fer amb uns clips que s’adapten a la mida del nadó, redissenyant un producte d’un sol ús a un producte de llarga durada”, ha indicat Hernando. 

Com a guanyadores del certamen, les dues estudiants de la ESDi viatjaran a Lesbos per ajudar a implementar, desenvolupar i distribuir el producte, encara que per la pandèmia no tenen una data aproximada per dur a terme aquesta feina in situ.

El concurs, organitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), tenia per objectiu trobar una solució a la problemàtica dels residus que provoca l'ús d'armilles salvavides i llanxes pneumàtiques a l'illa. També buscava ajudar econòmicament als refugiats mitjançant el desenvolupament d'un projecte que ells mateixos puguin fabricar i comercialitzar.