Les cambres de Terrassa i Sabadell organitzen una subhasta energètica

La subhasta permetrà a les empreses del Vallès reduir costos de despesa energètica | Es tracta d'un nou model de contractació a través de la compra agrupada d'energia

Redacció
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:00h
Les Cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell han decidit unir esforços i organitzar una licitació energètica per a la contractació dels subministraments d’energia elèctrica i gas de les empreses del Vallès Occidental amb l’objectiu d’oferir les millors tarifes pel conjunt de les empreses d’aquest territori.

La licitació es durà a terme per subhasta a Internet, mitjançant una plataforma electrònica (Marketplace), on tant els diferents licitadors com les pròpies empreses podran veure en línia les ofertes que s’aniran presentant. Les subhastes tindran lloc els dies 15 i 16 d’octubre, per a energia elèctrica i gas, respectivament, i seran obertes al públic, amb prèvia confirmació d’assistència. Les Cambres de Terrassa i Sabadell determinaran un preu de sortida i a partir d’aquest moment les comercialitzadores hauran de fer públiques les seves ofertes a la xarxa. 

La subhasta tindrà una durada de 15 minuts, tot i que es contemplen pròrrogues de cinc minuts, en cas que sigui necessari. Es tracta de la primera iniciativa d’aquestes característiques que promouen de forma conjunta ambdues Cambres vallesanes després que l’any passat la Cambra de Sabadell dugués a terme una experiència pilot.  En aquesta primera edició es van assolir estalvis del 20% de mitjana per sota del preu de mercat per a un centenar d’empreses i es van gestionar contractes elèctrics per valor d’un milió i mig d’euros.