nadal 2020

Els Reis d'Orient i els seus emissaris rebran fins a 51.000 persones de manera presencial a Sabadell

Farrés ha anunciat que "hem volgut redoblar els esforços i ampliar les cites amb l’Ambaixador i els carters reials, perquè el màxim de persones puguin participar-hi"

per NacióSabadell , Sabadell, 11 de desembre de 2020 a les 13:26 |
La cavalcada dels Reis d'Orient de l'any passat | Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell
Els Reis d'Orient són segurament l'activitat més esperada pels infants d'arreu durant les festes de Nadal. És per això que a Sabadell, s'ha ampliat el nombre de persones que podran veure els Reis d’Orient o els seus emissaris a diferents punts de la ciutat a més de les possibilitats de connexió telemàtica. A través de les diferents activitats programades, des de l'Ajuntament, es calcula que unes 51.000 persones podran visitar presencialment Ses Majestats, els carters i carteres reials que es distribuiran a diversos llocs de la ciutat o l’Ambaixador, que arribarà a Sabadell de la mà de Sabadell Comerç Centre.

Precisament, l'alcaldessa, Marta Farrés, ha afirmat que “vivim moments de gran crisi sanitària, moments molt complicats. Però malgrat tot, i precisament perquè la situació no és gens fàcil, hem volgut redoblar els esforços i ampliar les cites amb l’Ambaixador i els carters reials, perquè el màxim de persones puguin participar en les activitats i es respectin en tot moment les mesures de prevenció davant la Covid-19”. Totes aquestes propostes s’articularan a través d’un sistema de reserva de cita prèvia, que es podrà fer a partir del 15 de desembre. Així mateix, s’han previst diferents possibilitats de connexió telemàtica amb els Reis d’Orient o els seus representants. L’alcaldessa també ha destacat que “es podrà veure els Reis presencialment, es podran donar les cartes a patges i a l’Ambaixador i esperem que les cites prèvies arribin a molta gent, però hem establerts mecanismes on line perquè, si malgrat tot, hi ha gent que es queda sense cita, tothom pugui veure l’Ambaixador, els carters reials i Ses Majestats”.


Emissaris reials a diferents punts de la ciutat

El programa de Nadal preveu que l’Ambaixador arribi el 26 de desembre acompanyat de diversos emissaris i emissàries que a partir del dia 27 es distribuiran en tres punts  de la ciutat. Així mateix com a part de programa, en aquesta edició es renova el conte de Nadal, que explica a tots els infants l’arribada dels Reis d’Orient a Sabadell, adaptant el relat a l’actual situació.


Els infants de Sabadell podran veure i lliurar la carta als emissaris i emissàries reials en quatre punts diferents. Així, l’Ambaixador s’instal·larà a la Casa Duran el 26 de desembre de la mà de Sabadell Comerç Centre i s’hi estarà fins al 5 de gener. Vindrà acompanyat de carters i carteres reials que, des del dia 27 i fins al 4 de gener, recolliran també les cartes dels infants a altres tres punts de la ciutat. D’aquesta manera, es recull una proposta de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) per comptar amb la presència dels emissaris reials als barris de la ciutat.

En aquest marc, l’Ajuntament ha contactat amb els carters i les carteres reials, que s’ubicaran a: la Granja del Pas, al Sud; la Sala Miguel Hernández, a la zona Nord; al centre Cívic de Can Rull. Els horaris seran: el 27 de desembre d'11.30 a 14h i de 17.30 a 20h; del 28 al 31 de desembre i 1 de gener de 17.30 a 20h; el 2, 3 de gener d'11.30 a 14h i de 17.30 a 20.30h; i el 4 de gener de 17.30 a 20.30h. 

FOTOS Sabadell dona la benvinguda al Nadal

 
En total, els emissaris reials als barris podran rebre unes 18.000 persones. Cal recordar també que s’han ampliat horaris a la Casa Duran, fet que permetrà un miler de reserves per a famílies (el que suposa que entre 4.000 i 5.000 persones més de les previstes podran veure l’Ambaixador).

A cadascun dels punts on s’ubiquin els carters i les carteres reials, s’instal·laran uns plafons amb un codi QR a través dels qual les famílies podran descarregar un vídeo on els emissaris dels Reis els confirmaran que han rebut les cartes dels seus nens i nenes.

Quatre dies de «cavalcada» dels Reis d'Orient

Enguany els infants de la ciutat tindran diferents possibilitats de veure Ses Majestats d’Orient, que arribaran a Sabadell el 2 de gener i fins al dia 5 s’instal·laran a la Fira Reial. Les opcions seran:
- Visitar la Fira Reial, que s’ubicarà a la Fira Sabadell del 2 al 5 de gener. Per a la visita és imprescindible reservar cita prèvia. Les reserves permetran que aquest nou concepte de cavalcada el puguin visitar unes 21.000 persones.

- Lliurament telemàtic de la carta: a partir del 2 de gener, coincidint amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Sabadell, s’obrirà un espai al web municipal de Nadal, on els infants podran escollir a quin dels tres Reis li volen fer lliurament en línia de la seva carta. Un cop enviada la carta, Melcior, Gaspar o Baltasar, segons l’opció triada, els adreçarà unes paraules a través d’un vídeo.

- Retransmissió en directe de la Fira Reial el 5 de gener: per tal que més famílies puguin veure l’estada dels Reis a la nostra ciutat, s’oferirà una retransmissió en streaming. Serà el proper 5 de gener, de 18 a 20h, en col·laboració amb Radio Sabadell, quan s’oferirà a través del canal municipal de Youtube una retransmissió en directe dels diferents elements de la comitiva reial, distribuïts pels diferents espais de la Fira.


Tant en el cas dels emissaris reials a la Casa Duran i als barris, com de la Fira Reial i
també dels Parcs de Nadal previstos al programa d’aquestes Festes, és imprescindible
reservar cita prèvia. 

El conte de Nadal s’adapta a la situació

El conte de Nadal, escrit per David Vila i Ros i que cada any explica l’arribada dels Reis d’Orient a Sabadell, s’adapta enguany donant lloc a un relat en coherència amb l’actual situació. Així, en aquesta ocasió el conte explicarà com els Reis d’Orient s’han adonat que, per les circumstàncies, els serà impossible recórrer la ciutat amb la Cavalcada però, tot i així, volen ser enguany a Sabadell. I és per això que arribaran el dia 2 i s’instal·laran per uns dies a la ciutat, per tenir l’oportunitat de veure i portar alegria a més infants.

El Conte de Nadal es penjarà al web de Nadal municipal perquè tothom el pugui llegir o descarregar. Enguany, a més, el conte es presentarà de forma animada, amb il·lustracions de Lluís Campmajó. Aquesta versió es podrà descarregar i es difondrà també a través de les xarxes socials

 

Participació