Sabadell, la ciutat que més recursos rebrà de Salut en el reforç de l'atenció primària al Vallès Occidental

Seran 2,6 milions d'euros per contractar 92 persones, entre els quals 41 per donar resposta a la Covid-19

El CAP Ca n'Oriac
El CAP Ca n'Oriac | Albert Hernàndez
NacióSabadell
10 de desembre del 2020
Actualitzat el 11 de desembre a la 1:02h
El Departament de Salut ja ha començat les contractacions del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, un pla que servirà perquè els equips de primària del Vallès Occidental sumin 321 nous professionals per donar resposta a la Covid-19. Sabadell serà la ciutat que més recursos en rebi de la comarca. 

A la capital vallesana s'invertiran 2,6 milions d'euros i que es traduiran en l'arribada de 41 professionals de gestió de la pandèmia - 30 gestors i 11 referents - i 51 professionals estructurals: 15 infermers, 14 administratius, 11 auxiliars d'infermeria, 10 treballadors socials i un metge. En total, 92 contractacions.

La voluntat d'aquesta iniciativa també és introduir canvis estructurals per millorar l'accessibilitat i la resolució, i que compta amb una dotació de 9,4 milions d'euros a repartir entre els anys 2020 i 2021.

Amb aquests diners seran finançant programes de resposta a la Covid-19, com ara la incorporació de 105 gestors Covid i 50 referents Salut i Escola, i altres perfils professionals per abordar els canvis d'alguns centres d'atenció primària. Les noves incorporacions també permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat, incrementar els treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies.

El Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia n'ha accelerat el desplegament, i per això a hores d'ara ja s'han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Occidental per aquest any i el vinent.

La resta del repartiment a la comarca 

L'assignació a la ciutat de Rubí serà de 787.940 euros, que serviran per contractar 29,5 professionals: 10 per donar resposta a la Covid-19 - tres gestors Covid i set referents Salut i Escola - i 19,5 professionals estructurals.

Els perfils professionals estructurals que es contractaran seran 2,5 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, set infermeres, nou administratius i un treballador social.

Pel que fa a la resta de les grans ciutats del Vallès Occidental, començant per les capitals, a Terrassa es contractaran un total de 87 persones: 45 professionals per donar resposta a la Covid-19 - 30 gestors i 15 referents - i 42 estructurals: 13 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, vuit infermers, 18 administratius, dos metges i un treballador social.

Finalment, a Sant Cugat es contractaran 15 professionals per donar resposta a la Covid-19 - 3 gestors i 1 referent Salut i Escola -, i 13,5 professionals estructurals: sis auxiliars d'infermeria, un infermer, 5,5 administratius i un metge; en total, 28,5 professionals.

Cerdanyola, un altre dels municipis grans del Vallès Occidental, incorporarà un total de 25 professionals: 12 amb relació a la Covid-19 i 13 d'estructurals.

Així es distribuiran la resta de contractacions a la comarca

De la resta de poblacions de la comarca, Ripollet és el municipi on es contractaran més professionals: 16,5 professionals, 10 per a la gestió de la Covid-19 i 6,5 d'estructurals.

A continuació hi ha l'àrea de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, amb nou professionals; Sant Quirze i Barberà, amb vuit; i Badia i l'àrea de Polinyà i Sentmenat, amb set.

Finalment, al municipi de Castellbisbal s'incorporaran quatre professionals estructurals, dos metges i dos infermers.