Ripollet proposarà soterrar un tram de la C-58

Les dues idees tenen un cost d'uns 50 milions d'euros

Vehicles circulant per la C-58, a Ripollet
Vehicles circulant per la C-58, a Ripollet | Georgina Albreda
Redacció
13 de desembre del 2020
La comissió pel soterrament proposarà el soterrament d'un tram de la C-58 al seu pas pel terme municipal de Ripollet. Es tracta d'una resposta consensuada a instància del Departament de Territori i Sostenibilitat que va contemplar diverses alternatives a "l'efecte barrera" de l'autopista del Vallès. 

Concretament, han qualificat de "factibles" els projectes que preveuen, per una banda, tapar la via en aquella part on hi ha els edificis més perjudicats i rebaixar la velocitat a 80 km/h i, per l'altra, un tram més llarg, amb cobriment, i es limitaria la circulació a 100 km/h. En els dos casos, el cost de les obres s'elevarien fins als 50 milions d'euros. Tot i així, tal com ha precisat el consistori, aquestes opcions presenten problemes associats a les aigües freàtiques, com possibles filtracions o perill d'inundacions.

Un altre dels projectes, que s'ha descartat, per un tema econòmic i les complicacions que suposaria, seria un soterrament complet.

L'alcalde de la localitat, Josep M. Osuna, ha explicat que "necessitem conèixer més en detall quins són els riscos que comporten aquestes alternatives, tot i que segurament hi ha solucions tècniques que també ens podran exposar". La finalitat és analitzar les solucions tècniques a les complicacions que indica l'estudi, especialment, les aigües freàtiques.

Des de Ripollet també s'ha plantejat anar a picar a la porta d'entitats supramunicipals, com ara el Consell Comarcal del Vallès Occidental "per sumar més suports a l'opció de soterrament" de la C-58.