GRÀFIC El darrer mes de l'any s'enceta amb la rebaixa de pacients per sota del centenar al Taulí

Els primers vuit dies es notifiquen deu morts

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
10 de desembre del 2020
La primera setmana de desembre ha portat la rebaixa de pacients per sota del centenar a l'Hospital Parc Taulí. Un fet que no es veia des del 22 d'octubre, quan n'hi havia 96 i en una dinàmica aleshores d'increment progressiva, que va acabar derivant en el pic d'hospitalitzats, fins al moment, en aquesta segona onada: 164. Va ser fa justament un mes, el passat 8 de novembre.

Segons el centre hospitalari, amb dades d'aquest dimarts, hi ha 98 persones ingressades, 80 de les quals a planta i 18 a l'UCI/semicrítics, nou i 11 menys, respectivament que en l'arrencada del mes. A més, es consolida la tendència a la baixa encetada fa 10 dies, quan les hospitalitzacons van començar a reduir-se, passant de 126 a 118, 111 i a les 98 actuals. 
 

Aquest darrer mes de l'any s'han alliberat llits al Taulí, hi ha una vuitantena d'usuaris a planta, com en el darrer tram d'octubre. I menys d'una vintena a cures intensives, exactament la mateixa situació que el passat 22 d'octubre. Amb la diferència que ara la línia (com es pot comprovar en la gràfica) està en retrocés. 

Quant a defuncions, segueixen notificant-se i amb valors elevats. En aquests vuits primers dies de desembre se n'han registrat deu, quatre menys que en el mateix període que novembre, el pitjor mes d'aquesta segona onada, amb 50 decessos. 

Entre els dies 4 i 8 hi ha hagut sis morts, mentre que prèviament, 2 i 3, tres. Aquestes sumades a la primera només començar desembre arriben fins a la desena.