«L'alumna avantatjada» de Xavier Vinader porta les clavegueres de l'Estat a Sabadell

La periodista de Nació Digital presenta el seu darrer llibre "Per raó d'Estat"

La periodista d'aquesta cas amb Xavi Bundó
La periodista d'aquesta cas amb Xavi Bundó | Albert Hernàndez
09 de desembre del 2020
Actualitzat el 10 de desembre a les 0:53h
El lligam de Sara González amb Sabadell té nom i cognom: Xavier Vinader. El periodista sabadellenc que li va deixar empremta i a la professió en general. Aquest dimecres la periodista de Nació Digital s'ha plantat a la Llar del Llibre per presentar el darrer treball, Per raó d'Estat (Ara Llibres), de la mà d'un altre periodista saballut, i presentador del Via Lliure de Rac 1, Xavi Bundó, aquest l'ha descrit com "l'alumna avantatjada" de Vinader. 

"Com veure la mateixa cosa des de punts de vista diferents. Això és l'escola Vinader", ha dit Bundó i "això és el que fa la Sara quan analitza el cas Mercuri", en referència a l'altre llibre que va escriure -Cas Mercuri: la galàxia Bustos, que va presentar a Sabadell fa quatre anys-. En la nova obra, però, González traspassa les fronteres de la capital vallesana "i fa un viatge per les clavegueres" de l'Estat i a través de "casos paradigmàtics", ha dit González. 

Unes vivències que arrenquen amb el cas de Martxelo Otamendi i Altsasu, "perquè el càstig a la dissidència no comença amb el procés", ha assenyalat la periodista. Però que serveix per "entendre el que passa actualment" i en aquest sentit, Bundó ha apuntat l'operatiu policial del 23 de setembre de 2019 a Sabadell (i també a d'altres punts de Catalunya), la coneguda operació Judes contra els CDR.
 

La presentació a la Llar del Llibre Foto: Albert Hernàndez


El llibre repassa episodis d'aquest "càstig" els últims anys com els "11 del Raval. Recordeu els titulars d'un grup que volia atemptar al metro de Barcelona? Jo, també m'ho vaig creure. Doncs, les acusacions estaven fonamentades en un testimoni fals" i ha rematat "es buscava influir en l'opinió pública per un interés polític". 

I igual que a Cas Mercuri: la galàxia Bustos, que inclou una entrevista amb l'exalcalde Manuel Bustos, en aquesta ocasió ho fa amb el que va ser amb l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, "per preguntar i repreguntar, perquè és la nostra feina", ha reblat, "davant algú que s'està excusant", perquè totes les acusacions apunten cap a ell. Allò que deia Bundó "escola Vinader, la mateixa cosa des de diferents punts de vista".