coronavirus

Detecten 16 positius entre els més de 1.700 tests fets en diferents punts de Sabadell

Sumats els inicials de la Creu Alta hi ha una cinquantena amb gairebé 5.000 proves

per NacióSabadell, 9 de desembre de 2020 a les 16:00 |
Imatge d'arxiu d'un cribratge massiu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les jornades de cribratges massius, fets entre els últims dies de novembre i la primera setmana de desembre, que suposaven allargar l'estada a Can Puiggener i Torre-romeu i afegir-hi el veïnat del Poblenou i la població de referència del CAP Creu de Barberà, s'han traduït amb 16 casos positius entre les 1.775 proves. 

Precisament, el Centre Cívic Ca n’Amiguet, a Barberà, on s'hi van dur a terme tres dies de recollida de mostres per a la ciutadania de la Creu de Barberà, ha estat on més positius s'han localitzat, nou. També, perquè ha estat on més testos s'hi han fet: 1.254. Sis n'hi ha hagut a Can Puiggener, amb 295 exàmens, és a dir, un 2% de positivitat. 


Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades del 3 de desembre.

Per contra, només n'hi ha hagut un a Torre-romeu entre les 94 anàlisis dutes a terme i al Poblenou, que en un dia es van recollir 132 mostres, no se n'ha notificat cap. Tot plegat, fa que en aquesta segona tanda els infectats no arribin a l'1% i se situïn lleument per sota.


A diferència de quan es va fer, entre dilluns 23 de novembre i dissabte 28, als barris de la Creu Alta i Torre-romeu, que va ser d'una mica més de l'1%. Tot i que, entre aquest període, es van dur a terme més tests, 2.959. 

Així, en total, sumant totes les proves que s'han organitzat a la ciutat hi ha hagut 56 positius entre els 4.734 exàmens, cosa que suposa un 1,1% de positivitat. La cerca d'asimptomàtics i persones positives continua aquesta setmana. Des d'aquest dimecres hi ha programades tres jornades al Casal Cívic Rogelio Soto, per a l'àrea d'influència del CAP Sud. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació