El sabadellenc Jep Barceló posarà veu a Francesc Layret

Una lectura dramatitzada en el marc del centenari de l'assassinat de l'advocat i polític

Làpida d'en Francesc Layret
Làpida d'en Francesc Layret
NacióSabadell
08 de desembre del 2020
L'actor sabadellenc Jep Barceló posarà veu a fragments de discursos i articles de l'advocat laboralista i polític, Francesc Layret, assassinat a les portes de casa seva quan anava a defensar Salvador Seguí i el president Lluís Companys en un procés judicial contra dirigents de la Confederació Nacional del Treball (CNT).

L’acte tindrà lloc aquest dimecres, a les 18.30 hores, a la Casa Duran i porta per títol Francesc Layret i la força dels ideals. Una tria de lectures feta per l'historiador local Jordi Serrano. L’aforament a l’activitat és limitat, per això cal fer inscripció prèvia. 

La lectura dramatitzada forma part d'un conjunt d'activitats organitzades en el marc del centenari de l'assassinat de Layret, que va ser diputat al Congrés per Sabadell el 1919. No ha estat l'únic esdeveniment celebrat, ja que es va dur a terme Preguntes i respostes sobre la vida i la mortde Francesc Layret, advocat dels obrers de Catalunya, de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de Tres homes Grossos, al Centre Cívic de Sant Oleguer, que tornarà a representar-se l’11 de desembre, però al Museu d'Història de Sabadell (MHS). 

El dia 15 s’inaugurarà l’exposició “El fil roig del catalanisme. Francesc Layret, diputat per Sabadell”, al MHS. I, finalment, el dia 17, Jordi Serrano, comissari de l’exposició, pronunciarà una conferència a l'equipament municipal.