Nova protesta «perfomance» contra el tancament del Gimnàs municipal

La plaça Sant Roc es torna a convertir en una gran sala de "fitnes"

L'activitat física en forma de protesta
L'activitat física en forma de protesta | Cedida
NacióSabadell
06 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:16h
Igual que diumenge passat, la plaça Sant Roc s'ha convertit en una gran sala de "fitnes" per protestar contra el tancament del Gimnàs municipal, anunciat fa unes setmanes pel govern municipal. Treballadors i usuaris s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament per escenificar una nova mobilització en una classe dirigida.

Una mobilització que ha ocupat bona part de la plaça i que ha generat expectació entre els passejants. Sota la defensa que a l'equipament municipal es fa salut i la singularitat de servei públic, han penjat missatges en aquesta línia a l'engalanada façana del consistori i ho han demostrat amb exercici. 
 

Bona participació en la mobilització d'usuaris i treballadors de l'equipament municipal Foto: Cedida


Una "performance" que arriba després d'una setmana en què la clausura del centre va aparèixer, en més d'una ocasió, i per part dels quatre partits de l'oposició -ERC, Junts per Sabadell, Crida per Sabadell i Cs-, durant la celebració del ple ordinari del mes de desembre. Precisament, ERC va avançar que havia presentat una instància per convocar una sessió al ple per tractar el tancament.

L'alcaldessa, Marta Farrés, davant les qüestions sorgides, va explicar que la concessió va acabar el 2017, sense que es pogués prorrogar, però "no es pot deixar de prestar el servei, amb la condició que es faci un concurs". Tanmateix, "ni el 2018, ni el 2019, ni el 2020 es va fer. I estem en una situació d'al·legalitat". Tal com va dir "una patata calenta" que es va trobar i va garantir que l'activitat esportiva seguiria al Gimnàs municipal.

I fora de l'àmbit polític, continua la mobilització d'usuaris i treballadors, amb una proposta llançada a Change.org que una setmana després gairebé ha assolit el miler de firmes, el límit marcat.