Polèmica per l'acomiadament d'una treballadora de Vimusa embarassada

El gerent de l'empresa pública ha recorregut una sentència judicial que anul·lava la fi del contracte | El govern assegura que proposarà la revocació d'aquest recurs en el proper Consell d'Administració | L'oposició critica la manca de "transparència" i "informació"

Norma Vidal
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:05h
Imatge d'un edifici de pisos de Vimusa
Imatge d'un edifici de pisos de Vimusa | Norma Vidal

L'acomiadament d'una treballadora de l'empresa pública Vimusa quan estava embarassada ha obert la caixa dels trons a Sabadell. Tot i que el jutge va considerar nul·la la decisió de l'empresa, el gerent de Vimusa ha decidit presentar un recurs contra la sentència del magistrat. L'oposició critica que s'hagi assabentat del cas a través dels agents socials i exigeix la retirada immediata d'aquest recurs. Per la seva banda, l'executiu local afirma que fa setmanes que va comunicar al gerent de l'empresa pública que no compartia el seu posicionament i que era partidari de la readmissió de l'empleada. Així ha anunciat que portarà la revocació d'aquest recurs al Consell d'Administració que tindrà lloc a finals d'octubre. 

L'acomiadament de la treballadora es va produir l’any passat juntament amb cinc empleats més de la plantilla de Vimusa. El jutge van declarar la nul el cas de la dona, entenent un defecte de forma. Malgrat això el gerent de l'empresa pública ha pres la decisió de presentar un recurs contra la sentència que el govern local ja ha dit que no comparteix. 

"Vam escoltar la seva proposta però li vam dir que no ho veiem clar i que erem partidaris de la readmissió", explica Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor d'Urbanisme. En aquest sentit adverteix que tot i que el gerent té la potestat de prendre aquesta mena de decisions, qui té la darrera paraula és el Consell d'Administració. "Tractarem aquest tema en la propera reunió que serà a finals d'octubre i esperem revocar la decisió", comenta. 

Pel que fa a la possibilitat que l'actual gerent sigui rellevat del seu càrrec després que hagi pres aquesta determinació sense el vist i plau del govern local, Serracant afirma que serà el Consell d'Administració "qui haurà de valorar si aquesta decisió va ser l'encertada".

L'oposició s'encén

Guanyem Sabadell considera "intolerable" que els moviments fets a Vimusa en un assumpte tan sensible com aquest s’hagin produït a esquenes del seu Consell d’Administració. "Resulta inadmissible haver-nos d’assabentar a través dels agents socials de l’exercici d’unes formes que crèiem d’un altre època en aquest ajuntament", comenta el regidor de la formació Miquel Soler que exigeix la retirada immediata d’aquest recurs i que es depurin responsabilitats sobre qui pren aquestes decisions.

En aquest sentit demana a l’alcalde que, en la seva qualitat de president del Consell d’Administració, el convoqui d’immediat per resoldre aquest assumpte i obtenir les explicacions oportunes. Soler considera que "decisions com aquesta per acció o per omissió de l’actual executiu demostrarien que encara no s’han produït grans canvis entre el govern anterior i l’actual". El grup municipal ha adreçat diverses preguntes a l’Alcaldia per conèixer els plans que té previstos per Vimusa i com pensa executar-los. 

C's critica la doble moral del govern 

Joan García, portaveu municipal de Ciutadans a Sabadell, s'ha mostrat molt crític amb el que considera una "doble moral" del responsable d'Urbanisme. "Pensàvem que no serien capaços de contradir i posar en evidència el seu activisme d'aparador i de samarreta de la marea negra en defensa dels acomiadats de Vimusa, però ja ho han fet", ha considerat García. 

El líder de la formació taronja atribueix aquestes incongruències a què l'equip de govern "està més preocupat per esbrinar si serà possible complir el torn rotatori a l'alcaldia que hi ha pactat entre la Crida i ERC que per construir un autèntic discurs estratègic per a la ciutat".