nadal 2020

Desembre porta l'activació de l'Operació Fred

El centre d'acollida del Molí de Sant Oleguer té preparats 30 llits

per NacióSabadell , 4 de desembre de 2020 a les 08:00 |
L'atenció d'un membre de l'organització humanitària | Creu Roja Sabadell

L'arribada del mes de desembre, que ho ha fet amb una paulatina baixada de les temperatures, ha suposat l'activació de l'Operació Fred, que pretén atendre i allotjar les persones sensesostre, en el cas que les condicions meteorològiques siguin especialment adverses.

Es tracta d'un treball conjunt, entre l'Ajuntament de Sabadell i la Creu Roja, que atén a les persones, sense un lloc per dormir, sempre que el seu estat no impliqui problemes físics o psíquics greus que comportin la necessitat de ser atesos des d’un altre tipus de recurs. Els usuaris podran fer nit al centre d’acollida, ubicat al Molí de Sant Oleguer, que compta amb 30 llits.A més, l'organització humanitària disposa de dos vehicles per fer cerca per la ciutat i oferir la possibilitat d'anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. A més, Càritas obrirà durant els dies que estigui activada l’Operació Fred, l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors per a les persones sense llar que s’hagin d’atendre al dispositiu, amb servei de dutxa, esmorzar, roba neta, dinamització i acompanyament, dinar i berenar.

També hi ha una altra iniciativa que treballa en aquest àmbit, l’equip de Sabadell Sostre, projecte municipal d’atenció a persones sense llar gestionat per Actuavallès, col·labora en la detecció i intervenció de situacions que alerten des de diferents serveis o el veïnat de la ciutat. Així com està previst reforçar el dispositiu amb altres recursos propis, com el sistema de derivació a diferents pensions i allotjaments de la localitat i al Centre d’Emergències, sobretot per a les dones que es puguin trobar en situació sense llar, donant així una prioritat des de la perspectiva de gènere.

 

Participació