tribunals

Alerta Solidària es querellarà contra l'actuació policial amb pistola Taser d'una noia al CAP Creu de Barberà

L'organització ha demanat que es freni l'ús d'aquesta arma per evitar que es repeteixin les mateixes imatges

per Albert Hernàndez , Sabadell, 3 de desembre de 2020 a les 19:27 |
La protesta a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
L'advocada d'Alerta Solidària, Eva Pous, ha anunciat que presentaran en els propers dies una querella contra l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra, que el passat 25 de novembre van reduir una noia amb una pistola Taser a les portes del CAP Creu de Barberà. Pous ha precisat que serà "com a mínim, per un tracte denigrant i vexacions".  
  Tot i així, ha matisat que un cop es parli "amb diferents testimonis, anirem sumant diferents delictes a la querella". Ha garantit que a qui s'inclourà serà l'agent que duia l'arma "i contra la resta haurem de valorar quin paper han jugat, a través de l'anàlisi de les imatges", així com del que puguin dir les persones presents al lloc dels fets. 


La lletrada ha explicat que, segons marquen els protocols d'ús d'aquest armament, "pels efectius lascius" que comporta, "ha de ser l'última intervenció". Pous ha recordat que, en el cas de la intervenció al CAP, "hi havia agents que havien d'estar capacitats per dur a terme contencions diferents a una arma de foc o una pistola elèctrica". Per això, ha subratllat que "s'ha vulnerat un dels requisits: ser la darrera opció". A més, ha apuntat que, com a mínim, hi havia tres efectius "amb una estructura corporal prou forta per utilitzar altres formes de reducció". 

Pous ha carregat, no només contra els Mossos d'Esquadra, sinó també contra el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, "per emparar i defensar" la manera d'actuar dels agents. Ha exigit que s'aturi l'ús de les Taser i "es prenguin les mesures necessàries perquè no es tornin a viure imatges" com les de Sabadell. 


El membre de la plataforma Stop Taser Sabadell, Èric Laredo, ha apuntat que "els efectes són imprevisibles" i que està condicionat el cos que s'apliquen i les circumstàncies "no es pot garantir que no hi hagi conseqüències fatals, encara que s'emprin correctament". Ha recordat que el govern municipal de la ciutat va aprovar fa un any, "amb els vots de PSC, Podem, Cs i Junts", l'adquisició d'aquestes armes per a la Policia Municipal. 

Una aprovació que es va traduir en partida pressupostària el mes de juny d'enguany, "en un ple extraordinari el govern PSC-Podem va aprofitar la pandèmia", ha reblat Laredo. Ha avisat que si no es fa marxa enrere hi haurà mobilitzacions. 

 

Participació