​La Crida denuncia el bloqueig del govern municipal del Pla Local d’Habitatge

El consistori assegura que el context ha canviat respecte a fa gairebé dos anys

Redacció
06 de desembre del 2020
La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha denunciat que el govern municipal està bloquejant l’aprovació d’un Pla Local d’Habitatge. Valero ha explicat que es va aprovar inicialment a finals de febrer de 2019 i que s’hauria d’haver portat al ple per donar llum verda definitiva fa més d’un any.
 
Ha subratllat que és una actuació “deliberada” del consistori i “sense donar la cara”, a més, “estan negant fins i tot la possibilitat de debatre si aquest és un pla adient o no”. En aquest sentit, la regidora de la formació, Anna Lara, ha afirmat que han preguntat sobre el tema i “no ens han respost o bé ho han fet amb evasives o contestant a una altra cosa”.
 
Lara ha repassat el trajecte d’aquesta iniciativa, que va arrencar en l’anterior mandat, i que un cop debatut en el ple de febrer de l’any passat, “tancat el període d’al·legacions, aquestes s’havien de valorar i emetre un informe tècnic” hauria d’haver tornat al plenari, perquè “el procediment així ho exigeix i el govern no l’ha respectat”.
 
Ha recordat que el Pla inclou masoveria urbana, la construcció de la Residència del Sud i que va “més enllà de la construcció de noves promocions i dels acords amb entitats financeres”. Per això, ha continuat, “no els hi agrada", perquè es vol desplegar fora "de les fórmules clàssiques”.
 
El regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, ha puntualitzat, que sense entrar en el contingut d'aquest Pla, “la realitat és que el context ha canviat”, en referència a que ara hi ha una normativa específica d’habitatge de la Generalitat -Decret Llei 17/2019-, “que ens obliga a concertar les polítiques en aquest àmbit amb el Govern. Per tant, des de la regidoria estem treballant en definir el procés que ens ha de permetre fer convergir i encaixar aquests dos aspectes”.