​Montcada celebra la inclusió específica d'una partida per al soterrament en els pressupostos de l'Estat

L'alcaldessa, Laura Campos, destaca l'aportació història d'aquesta partida

Un dels passos a nivell de Montcada
Un dels passos a nivell de Montcada | Georgina Albreda
NacióSabadell
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:16h
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha celebrat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2021 hagin inclòs una partida per al soterrament de la línia ferroviària. Es tracten de vuit milions d'euros que "per primera vegada" el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha creat de forma específica per aquesta infraestructura.

Campos ha detallat que s'havia demanat així, a diferència del que s'havia fet, que s'havia inclòs de forma genèrica dins les inversions a Rodalies. Camps ha aplaudit l'arribada dels recursos, que ha qualificat com una "fita, perquè per primer cop a la història els PGE inclouran un projecte d’inversions específic per al soterrament”.

D'aquesta manera, la inclusió individualitzada "permetrà fer un seguiment del projecte amb garanties i transparència de l'execució del projecte" i ha destacat la intensitat de les gestions i reunions amb les diferents organitzacions i administracions. En aquest sentit, ha recordat que des del govern municipal es va acordar una esmena transnacional que va presentar ERC perquè s'adjudiqués aquesta partida concreta.

El soterrament de la línia ferroviària actualment està en procés de supervisió i està previst que s'aprovi de manera definitiva durant el primer trimestre del 2021.