La plantilla de TE Connectivity ratifica l'acord per al tancament de la fàbrica de Montcada

Indemnitzacions de 60 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats

Cartells de protesta a les portes del centre de treball
Cartells de protesta a les portes del centre de treball | ACN
NacióSabadell
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:48h
Els treballadors de TE Connectivity, antigament coneguda com a Tyco Electronics, a Montcada i Reixac han ratificat per àmplia majoria l'acord assolit amb la direcció per al tancament de la fàbrica. CCOO ha valorat positivament l'entesa signada el passat divendres amb els responsables de la companyia, malgrat no haver aconseguit la continuïtat de la planta.

El sindicat ha destacat que s'han pactat unes "bones condicions" per als empleats, amb indemnitzacions de 60 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats i un lineal addicional de 725 euros per any a l'empresa. Al mateix temps, s'ha garantit una indemnització mínima d'un any per a tota la plantilla.

L'acord també preveu que les persones d'entre 51 i 54 anys rebran una compensació equivalent a cinc anys de les seves quotes per complementar un conveni especial amb la Seguretat Social, evitant així la pèrdua de poder adquisitiu quan arribin a la jubilació.

En paral·lel, s'han acordat prejubilacions per a les persones que tinguin 55 anys o més en el moment d'executar els acomiadaments. CCOO també ha aplaudit que s'hagi acordat crear una comissió per analitzar opcions per reindustrialitzar la fàbrica.

D'aquesta manera, es posa punt i final d'unes negociacions que van arrencar el passat mes d'octubre, quan la companyia va anunciar la intenció de tancar el centre de treball vallesà. Durant el mes de novembre, es van dur a terme aturades de l'activitat, així com una manifestació pel municipi.