El ple, en contra del tancament i a favor d'ampliar els serveis del consultori del Poblenou

Totes les formacions donen suport, excepte ERC, que s'absté

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
01 de desembre del 2020
Actualitzat el 02 de febrer del 2021 a les 20:42h
La sanitat ha marcat el tram final del ple de desembre, el darrer de l'any, celebrat aquest dimarts. Una temàtica que ha suposat un encreuament d'acusacions i retrets entre les diferents formacions, però més per l'acció política del passat i d'àmbit nacional, i no municipal. I així ho ha recordat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, "no som la delegació de la Generalitat i representem la ciutadania de Sabadell". 

Gibert, que ha presentat la moció contrària al tancament del consultori del Poblenou, amb la Crida per Sabadell com a proposant, ha exigit que "s'ampliï la cartera de serveis" i que no es posi com a solució "agafar el transport públic per anar al CAP La Serra". Ha carregat contra ERC perquè el passat diumenge es va celebrar una assemblea al barri "hi érem tots menys vostès", ha etzibat als republicans. El socialista ha ironitzat que "com que és el govern a l'ombra, potser no els vaig veure".   

La regidora d'ERC, Glòria Llobet, ha recordat els 2,6 milions d'euros "de més" que ha aportat el Departament de Salut i ha recalcat "no és ordinari", en al·lusió a les afirmacions de Gibert i el líder de Cs, Adrián Hernández, que havien explicat que es tractava d'una partida prevista i que es fa cada any. Llobet ha garantit que "ERC no enmascara la pandèmia com sí ho ha fet el govern municipal, ficant la compra de pistoles Taser" en els comptes de la Covid. 

No ha estat l'única enganxada entre regidors, el de Junts pe Sabadell (JxS), Francesc Baró, amb la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, pel grau de "republicanisme" d'un i l'altra. "Entenc el republicanisme i no per les retallades de 2008, que alguna cosa deuen tenir a veure", ha reblat Morell, que ha motivat la rèplica de Baró: "El meu republicanisme també defensa els drets socials". 

Visita a les instal·lacions 

Curiosament, la presentació de la moció ha arribat el dia que la gerent de la regió sanitària de la Metropolitana Nord, Anna Aran, hagi confirmat que es farà una visita tècnica a les instal·lacions del consultori del Poblenou, després que "es valori" la idea que tot l'edifici pugui donar servei al barri. 

En relació amb la reobertura, Aran ha explicitat que "en qualsevol cas, hauria de ser amb els mateixos criteris que s’estan reobrint la resta" i ha recalcat que "seguirem atenent els veïns", però la situació "obliga a fer-ho d’una altra manera”. Ha recordat que els consultoris locals que s’estan reobrint actualment ho fan amb una cartera de serveis centrada en l’atenció a la cronicitat i l’atenció a domicili. Ha avisat que "les visites espontànies, que comporten un risc alt perquè poden ser de pacients amb coronavirus, es fan en altres centres". Per això, cal fer-ho d'una forma "sostenible".

La moció finalment ha prosperat amb el vistiplau de totes les formacions, excepte ERC que s'ha abstingut.