coronavirus

Una norantena de contractacions per reforçar l'atenció primària

La regidora de Salut puntualitza que d'aquesta contractació només un 17% es traduirà en professionals sanitaris

per Albert Hernàndez, 2 de desembre de 2020 a les 10:00 |
Protesta dels professionals a l'estiu al CAP Ca n'Oriac | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut ha començat la contractació de professionals que aniran a reforçar l'atenció primària. En total seran 92 persones, 51 de les quals es traduiran en nous professionals de diverses especialitats de caràcter estructural i 41 per a la gestió de la Covid-19. 

Es tracta del pla d'enfortiment i transformació d'aquest servei, tal com ha detallat Salut. Una inversió que busca millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incrementar la plantilla de treballadors socials i augmentar el suport administratiu i tecnològic.


Entre d'altres coses, s'afegiran 30 gestors de Covid i 11 de referents a Covid Salut i Escola; 14 administratius, 11 tècnics en cures auxiliars, 10 treballadors socials i un metge o metgessa, entre d'altres. Precisament, sobre aquest anunci de Salut s'ha queixat la regidora sabadellenca, responsable d'aquest àmbit, Sònia Sada, en el ple de desembre, celebrat aquest dimarts. Seran 16 "només" específics de la sanitat, la resta "no són prestadors del servei, són gestors d’informació o gestors Covid que fan rastreig". 

Una mesura de l'executiu català que se suma als 2,6 milions d'euros anunciats pel Govern i que aniran a Sabadell, que es repartiran entre enguany i 2021.  


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació