Lourdes Ciuró, conciliadora: «La cooperació sempre guanya a la confrontació»

«El darrer acord, sens dubte positiu, que ha aconseguit la portaveu és perquè la ciutat vallesana opti a la capitalitat de la Cultura Catalana 2024», explica Ferran Casas

Lourdes Ciuró
Lourdes Ciuró | Juanma Peláez
Nació Digital
01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:55h
 El passadís del Despertador de Ferran Casas

Lourdes Ciuró és una de les cares més conegudes de Junts a les comarques de Barcelona. Propera a Carles Puigdemont, prové, com ell, de CDC i del PDECat i ha estat diputada a Madrid. Ara és la portaveu de Junts a l'Ajuntament de Sabadell i es presenta a les concorregudes primàries del partit per ocupar un lloc principal a les eleccions al Parlament per Barcelona. Però, si bé Junts promou la "confrontació intel·ligent" amb l'Estat, evita els acords a Madrid i avisa contra els pactes amb el PSC o amb qualsevol formació no independentista, ella ho adapta a la seva manera. De fet, ha votat els pressupostos de l'alcaldessa socialista Marta Farrés i l'equip de govern espera que s'hi acabi integrant. Passat el 14-F, això sí.

El darrer acord, sens dubte positiu, que ha aconseguit la portaveu és perquè la ciutat vallesana opti a la capitalitat de la Cultura Catalana 2024. A les xarxes, Ciuró es va felicitar del suport a la iniciativa amb un discurs que, tal vegada, però, no quadra massa amb la filosofia del partit. "La cooperació sempre guanya a la confrontació", va deixar dit.