GRÀFIC Repunt dels ingressos i les morts el cap de setmana al Taulí

Les defuncions superen la quarantena i les entrades a l'UCI es redueixen

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
30 de novembre del 2020
Actualitzat el 02 de desembre a les 16:41h
El mes de novembre tanca amb tots els cap de setmana registrant morts a l'Hospital Parc Taulí per la Covid-19. En aquest darrer n'ha comptabilitzat cinc i, a més, ha vingut acompanyat d'una pujada de les hospitalitzacions a planta, passant de 79, el passat dijous, a 99, d'aquest diumenge, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. 

Aquestes cinc defuncions fan que en total ja n'hi han hagut 47 aquest mes, gairebé la meitat -24- s'han produït en cap de setmana. Un nombre que està per sobre del mesos anteriors de maig i especialment dels mesos d'agost, setembre i octubre.
 
Des de l'esclat de la pandèmia, s'han comptabilitzat 472 morts per coronavirus, sent aquest penúltim mes de l'any el que ha presentat valors més elevats en aquesta segona onada. 

Unes dades de mortalitat que es complementen amb l'increment de pacients a planta, una vintena més per tancar l'última setmana completa del mes (de 79 a 99). Tot i així, es manté la dinàmica iniciada fa més d'una setmana, quan van situar-se per sota del centenar. Quant a UCI/semicrítics hi ha 27 persones, quatre menys que el passat dijous.

Tot plegat, ha provocat que el nombre total d'hospitalitzats s'elevi fins a 126 i trenqui una tendència a la baixa dia rere dia de gairebé dues setmanes. Precisament, en l'arrencada de la segona quinzena de novembre va començar la rebaixa de pacients (n'hi havia 156).