Sabadell comptarà amb un punt de suport per a les persones amb impagament de l'atur

També exigirà al govern espanyol agilitzar els tràmits pel cobraments dels ERTO

Obres en un local comercial del Passeig de Gràcia.
Obres en un local comercial del Passeig de Gràcia. | Adrià Costa
NacióSabadell
27 de novembre del 2020
Sabadell comptarà amb un punt de suport per a persones afectades per l'impagament de l'atur. Així ho ha aprovat en Junta de Portaveus, celebrada aquest dijous, a petició de la Crida per Sabadell i que ha comptat amb el suport d'ERC, Junts per Sabadell (JxS) i Cs i les abstencions de les formacions que integren l'equip municipal, PSC i Podem. 

En el text demana que el consistori posi "en marxa amb caràcter d'urgència" aquest servei i així tenir una "diagnosi real de les situació" de la ciutadania, de les seves necessitats i "sobretot, per tal de poder facilitar-los informació real sobre els recursos locals que poden disposar en cas de necessitar-ho". 

Així mateix, que s'insti el govern espanyol a agilitzar els tràmits de persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb la finalitat que cobrin "de forma immediata".

Unes propostes que arriben, tal com ha remarcat la portaveu de la Crida, Nani Valero, davant l'escenari futur d'una davallada d'aquestes xifres de persones treballant "i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el SEPE no funcionen".