El PSC avisa de la «nul·la atenció personalitzada» a l'oficina del SOC Sardà per manca de recursos

Assegura que això es tradueix en dilatar el procés per trobar feina

Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya
Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya | ACN
NacióSabadell
27 de novembre del 2020
El diputat del PSC al Parlament, i primer tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, ha advertit de la "nul·la atenció personalitzada" que presta l'Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) Sardà, que es troba al número 121 del carrer que duu el mateix nom, per una manca de recursos. 

Això, segons Gibert, s'ha traduït en dificultats per ajudar als usuaris a trobar una nova ocupació i és que, tal com ha precisat, el servei gestionava, abans de la pandèmia, 1.100 aturats, "una xifra extremadament elevada si la comparem amb la ràtio" que recomana l'Organització Internacional del Treball (OIT), que és de 80 aturats per tècnic.

Ha avisat que es pot agreujar aquesta ràtio per la crisi sanitària. Gibert ha assenyalat que en l’actualitat el SOC té una taxa d’inserció d’un 3%, el que ha provocat que “molta gent no ho vegi com el seu servei" i opta per altres vies, "ja que el SOC es limita a ser un gestor de prestacions”.
 
Gibert ha recordat que des del consistori sabadellenc "s'ha incrementat en dos milions d’euros els plans d’orientació i formació, que beneficiaran a 3.500 persones de la ciutat, i els d’ocupació, que ho faran a 450 aturats”. Per això, ha reclamat que facin el mateix des de la Generalitat.