​Sabadell es dotarà d’un protocol per combatre l’assetjament als ciclistes

Terrassa compta amb aquesta eina i ha tingut resultats

Les bicicletes protestant a la plaça Sant Roc
Les bicicletes protestant a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
NacióSabadell
29 de novembre del 2020
Sabadell promourà un protocol de pedagogia als conductors per combatre l’assetjament als ciclistes. Així ho ha aprovat aquesta setmana la Junta de Portaveus, a petició d’ERC i la Crida per Sabadell. La finalitat és “protegir-los”, així com que es declarin “les voreres segures per a vianants”.
 
El text ha posat èmfasi en què la Policia Municipal haurà d’incorporar aquest protocol. D’aquesta manera, en la feina de prevenir i controlar la seguretat viària, als agents els tocarà buscar el suposat agressor i informar-lo de la normativa que ha incomplert i en comptes de sancionar-lo, “conscienciar-lo” de la necessitat de seguir les normes i “vulnerabilitat” en la qual es troba la bicicleta.
 
De fet, es tracta d’un procediment que ja utilitza la localitat veïna de Terrassa, gràcies a un acord entre l’Associació BiciTerrassa Club (Biter) i el cos policial.
 
La motivació d’aquesta iniciativa, tal com ha assenyalat el regidor republicà Santi Valls, ve marcada per l’augment de l’ús de la bicicleta i l’aparició dels patinets elèctrics que “han fet necessari repensar la distribució de l’espai, encara ocupat pel cotxe de manera abassegadora”.