educació

L'Escola Virolet comença a construir-se aquest 2020; l'Institut Can Llong es licita al desembre

Es mantenen els calendaris previstos perquè siguin una realitat el 2022 i 2024, respectivament

per Albert Hernàndez, 26 de novembre de 2020 a les 08:00 |
El centre educatiu d'infantil i primària | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La futura Escola Virolet i l'Institut Arraona-Can Llong comencen a prendre forma i a tenir dates més clares del final dels barracons. El Departament d'Educació ha assegurat que aquest 2020 començaran les obres del primer centre i també es licitaran els treballs per construir l'institut, en uns terrenys que va cedir l'Ajuntament de Sabadell el 2018

L'Escola Virolet tindrà dues línies i s'han superat totes les fases de licitació, redacció, supervisió i aprovació. Ara només queda arrencar els treballs que seran aquest desembre i s'allargaran durant 14 mesos, amb la previsió que el trasllat es pugui fer durant el curs 2021-2022, tal com li ho va traslladar el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una reunió abans de l'estiu a l'alcaldessa, Marta Farrés.


El Virolet serà un institut escola, cosa que permetrà "treure pressió" al centre, segons ha garantit el Departament d'Educació, perquè de cara a la planificació del curs 2021-2022 es podran ofertar tres o quatre grups a 1r d’ESO.


Sobrecost de l'obra

Quant a l'institut, que tindrà cinc línies d'ESO i tres de Batxillerat, la previsió és licitar les obres el mes de desembre, després que a l'octubre així s'encarregués. Tot i així, aquest projecte ha patit un sobrecost, assumit entre Educació i el consistori, amb la firma d'un conveni, ratificat per l'actual govern municipal, per "l'impacte de la via ferroviària" pel so i el moviment. 

Actualment, encara s'està "acabant de recollir informació més detallada" del solar on s'hauria d'ubicar el nou centre. I un cop s'hagi adjudicat, i hagi superat la revisió i aprovació, s'adjudicarien les obres i s'espera, tal com ha assenyalat Educació, que el curs 2023-2024 sigui una realitat. 

La construcció dels dos equipaments forma part del Pla Econòmic i Financer de nou centre educatiu de 2019 de la Generalitat, a més, és una de les llargues reivindicacions de famílies i la comunitat educativa, escenificades amb diverses protestes els últims anys


 

Participació