El Gimnàs municipal de Sabadell tanca per falta d'abonats

L'equipament cessa l’activitat de fitness i es destinarà a altres pràctiques esportives

Redacció
24 de novembre del 2020
Actualitzat el 29 de novembre a les 12:52h
El gimnàs municipal de Sabadell cessa l’activitat de fitness que tenia fins ara. Ajuntament i Gestió Esportiva, SL (IGE) –l’empresa que tenia la concessió del servei– finalitzen la relació un cop exhaurits els terminis contractuals, cosa que ja s’ha comunicat als abonats que hi havia a dia d’avui.

El tancament de l’activitat que s’hi duia a terme fins ara és degut a causes alienes al consistori i a l’IGE i tampoc obeeix en cap cas a una gestió deficient. Segons fonts municipals, la causa és que s’ha produït una baixada progressiva dels abonats els últims temps, que arriba a un 45% menys que fa cinc anys, cosa que fa inviable de continuar mantenint la concessió establerta fins ara. 

Ara l’Ajuntament treballa per tal que aquest equipament es dediqui a cobrir altres necessitats de la pràctica esportiva de la ciutat.

D’altra banda, els darrers anys s’han establert nous centres privats de serveis esportius similars a uns preus més econòmics. A més, el Gimnàs té una configuració inicial com a pavelló esportiu que va ser adaptat i reconvertit en una instal·lació de gimnàs per a la pràctica principal de l’activitat del fitness i activitats dirigides.

Aquesta configuració dels espais dificulta les condicions òptimes de pràctica actual i el confort dels usuaris i fa molt difícil la competència amb serveis més actuals, estructurats arquitectònicament i amb programes inicials planificats amb aquesta finalitat.

Un equipament de l'any 1996

Situat a la plaça de Frederic Mompou, 1, el gimnàs municipal va començar els serveis com a equipament destinat principalment a la pràctica del fitness l’any 1996.

La concessió actual es va atorgar a IGE l’any 2001 per una durada de 16 anys i l’any 2017 administració i empresa van firmar la pròrroga, d’acord amb les condicions del contracte inicial i fins a la nova adjudicació de la gestió del servei. Cal tenir en compte que aquest servei no és de prestació obligatòria per part de l’Ajuntament de Sabadell.