Tres positius entre els testos ràpids al polígon Can Feu

En una iniciativa de Pimec i la mútua Mutuacat d'aquest novembre

Els tests ràpids s'han fet en una carpa a l'exterior
Els tests ràpids s'han fet en una carpa a l'exterior | ACN
NacióSabadell
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:19h
Tres positius entre els 165 testos ràpids que es van fer el passat 5 de novembre entre els treballadors del polígon Can Feu, a Sant Quirze. Uns resultats que han sortit de la iniciativa de la patronal Pimec, amb la col·laboració de la manresana Mutuacat, amb la campanya per portar aquests exàmens d'antígens en zones industrials de Catalunya a través d'unitats mòbils.

Es tracta de la iniciativa Pimec Covid free adreçada a les plantilles de les empreses que ho sol·licitin i supervisada pel doctor Oriol Mitjà. Un projecte que va arrencar a la localitat vallesana i que ja ha arribat a tres polígons industrials del país, a més de Sant Quirze, a Sant Feliu de Llobregat i Sant Fruitós de Bages. 

El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha subratllat que han estat "la primera entitat a portar els testos d'antígens ràpids al món de l'àmbit laboral" i considera que això permet "tenir més seguretat en l'activitat" empresarial. En aquest sentit, Cañete ha detallat que, un cop es detecta un positiu se li fa una prova PCR per corroborar el resultat. Fins ara, ha dit, la valoració és "molt positiva".

Cañete ha anunciat que han tingut un "increment molt important" d'empreses que manifestaven interès en realitzar testos ràpids als seus treballadors i, per això, han decidit posar en marxa aquest servei, que funcionarà a demanada. És a dir, els empresaris podran sol·licitar a Pimec que es faci un cribratge als seus treballadors i el cost anirà a càrrec de la mateixa empresa. Això sí, ha subratllat Cañete, "hem aconseguit que es pugui fer a uns costos molt adients per a les empreses".