cinema

El curtmetratge d'animació sabadellenc sobre els esteriotips «Cua de sirena», candidat als Gaudí

El 16 de desembre es farà l’obertura de la primera ronda de votacions

per NacióSabadell , 19 de novembre de 2020 a les 16:25 |

El curtmetratge d'animació stop-motion que duu per títol Cua de Sirena, de la sabadellenca Alba Barbé i Serra, és un dels 14 candidats en aquesta categoria en els XIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Ha estat escollit entre els cinquanta-vuit inscrits que s'han presentat. 


L'obra està produïda per ActuaVallès - Ca l'Enredus i està basat en el llibre que Barbé va publicar el 2016, amb Sara Carro i les il·lustracions de Joan Turu. 

La cinta pretén sensibilitzar, d'una forma molt pedagògica, sobre els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l'expressió del gènere dels infants i joves. Tot plegat, representat per un personatge, Roc, que se'n va a la platja amb els companys de l'escola. 


El 16 de desembre, data d’inici de la primera ronda de votacions dels acadèmics, es donaran a conèixer el calendari de la cursa, un primer balanç de les estrenes de cinema català del 2020 i alguns detalls de la gala de lliurament dels guardons. 

 

Participació