Concentració cada dimecres a la seu de l’ICS, la protesta de la FAVS per reclamar millores a l’atenció primària

També per rebutjar el tancament del consultori del Poblenou

Han mostrat cartells a favor de la sanitat pública
Han mostrat cartells a favor de la sanitat pública | Albert Hernàndez
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:33h
La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha començat aquest dimecres una protesta que replicarà setmanalment davant la seu de l’Institut Català de la Salut (ICS), a la Rambla, a tocar de la Gran Via. Una mobilització, inicialment indefinida, que es fa per reclamar millores en l’atenció primària.  
 
El president de l’entitat, Manuel Navas, ha exigit retornar “els més de 2.000 professionals” al sistema “perduts” amb les retallades iniciades fa més de deu anys. Ha fixat que es “prioritzi” en el 25% del pressupost aquesta atenció. En aquest sentit, ha posat l’accent en dotar de recursos “per disposar d’una assistència digna”, en al·lusió a “evitar” la concentració de la pediatria.
 
Navas ha assenyalat que això “desvirtua” les funcions dels equips d’atenció primària i ha afegit que “no es tracta d’optimitzar la precarietat en què les retallades l’han abocat”. Així mateix, ha expressat “més transparència” amb els rastrejadors, recalcant que hi hagi aquest seguiment davant de casos positius. A la vegada que ha apostat per “un major nombre”, però “mai” amb personal dels CAP.
 

La concentració de membres de la FAVS Foto: Albert Hernàndez


També ha demanat “recuperar les visites presencials en temps raonable i sense llistes d’espera abusives”, ja que l’atenció la fa una persona diferent en cada trucada i a tot això cal sumar-hi, ha dit, les dificultats de comunicació que suposa en molts casos. Per últim, Navas ha manifestat el rebuig al tancament del consultori del Poblenou.