Cinc nous busos híbrids s'incorporen a la flota de la TUS

Més d'un 40% ja són de baixes emissions

Imatge d'arxiu dels busos híbrids
Imatge d'arxiu dels busos híbrids | Juanma Peláez
NacióSabadell
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:22h
Des d'aquesta setmana està previst que comencin a circular els cinc nous autobusos híbrids que s'han incorporat a la flota de Transports Urbans Sabadell (TUS), la cooperativa que opera aquest servei a la ciutat. Uns vehicles que s'han adquirit per 1.712.500 euros.

En total ja hi ha 28 unitats de baixes emissions -hi ha 65 al parc de la TUS-, 13 dels quals han arribat aquest 2020. Això suposa que el 43% siguin d'aquesta tipologia i vagi prenent forma una renovació engegada el 2017, d'acord amb l'acord del ple del mes de març de 2016.  

Els nous vehicles són de la marca Iveco, model Urbanway 24, el mateix model dels tres vehicles que la flota va incorporar fa uns mesos, adquirits amb el projecte de l’estratègia DUSI, cofinançada al 50% per la Unió Europea i el fons FEDER.

Disposen de 24 seients i dos espais per a cadires de rodes, a més disposa de rampa d’accés per aquests usuaris amb problemes de mobilitat, tant elèctrica com manual. També incorporen la mampara en el lloc de conducció, com a mesura de prevenció i protecció.

Enguany, ja han estat 13 els vehicles de baixes emissions, és a dir, pràcticament la meitat que s'han afegit al parc automobilístic de la TUS. A la vegada, suposa retirar cinc unitats de les més antigues, per la qual cosa es disminuirà els 11,6 anys d'antiguitat mitjana que tenia la flota el 2019 a 9,5 anys de l'actualitat.

Tanmateix, els busos no quedaran retirats dels tot. De forma temporal, es mantindran a cotxeres de cara un possible ús en el futur a causa de la Covid-19, ja que es poden necessitar per possibles limitacions d'aforament.