Salut descarta reobrir el consultori del Poblenou mentre duri la pandèmia

Reitera que l’espai no és segur i garanteix l’atenció amb les visites domiciliàries i el CAP La Serra

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
NacióSabadell
15 de novembre del 2020
La gerent de l’àmbit Metropolità Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, ha descartat la reobertura del consultori del Poblenou mentre s’estigui en un estat de pandèmia. Ho fa per un tema “d’atenció segura”, tant per als professionals com per als pacients, segons ha escrit en una carta adreçada a la regidora de Salut, Sònia Sada.
 
Aran ha recalcat que “no serà viable tornar a obrir-lo” i que s’hauran de “concentrar els esforços en garantir la millor atenció al CAP La Serra”, perquè hi ha “circuits segurs i les especialitats de medicina de família, pediatria i psiquiatria”. De fet, ve a refermar la posició que va manifestar Salut fa unes setmanes.
 
La responsable territorial també ha garantit “reforçar l’atenció a domicili del pacient crònic i amb dificultats de mobilitat amb el corresponent increment de professionals”. En aquest sentit, ha destacat que les visites domiciliàries s’han incrementat en un 62,3% i les de medicina en un 32,2%. I així ho va informar als veïns en una trobada virtual el passat 8 d’octubre, en la qual també hi va estar present la directora de l’equip, la directora del Servei d’Atenció Primària del Institut Català de la Salut i la regidora, entre d’altres.

 
Ha expressat el convenciment que aquestes mesures, juntament amb d’altres “com poden ser la gratuïtat de l’autobús” que reclamen els veïns, s’aconseguirà “entre tots un millor servei per al barri”.
 
La carta d’Aran és en resposta a la petició feta per Sada, el passat 22 d’octubre, en la qual recordava les “casuístiques molt determinades com ara envelliment, cronicitat i, en molts casos, un increment de la despesa en desplaçaments difícils d’assumir pels usuaris” del Poblenou. Suggeria instal·lar el consultori “en un altre espai” i insistia en retornar “l’assistència presencial i de proximitat, tal com la coneixíem abans de la pandèmia” i que fos amb seguretat.

Des de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) s'ha engegat una recollida de firmes virtual en contra d'aquesta decisió de Salut.