Quatre dies de «cavalcada» dels Reis d'Orient i dos trenets, algunes de les novetats del Nadal

L’alcaldessa referma l’aposta municipal per programar una agenda d’actes que serà “diferent”

La cavalcada dels Reis d'Orient de l'any passat
La cavalcada dels Reis d'Orient de l'any passat | Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:17h
"A Sabadell volem mantenir l'esperit nadalenc. No volem matar el Nadal", així s'ha manifestat l'alcaldessa, Marta Farrés, en una declaració d'intencions sobre la celebració d'aquesta època de l'any i ho farà amb diverses novetats i "tot pensat amb les màximes garanties de seguretat" i el predomini generalitzat de la cita prèvia. 

Entre algunes de les noves propostes: quatre dies, del 2 al 5 de gener, amb la instal·lació de la Fira Reial a Fira Sabadell, "traslladarem el seguici", ha dit Farrés. Així es concentraran els tallers, el Món dels Desitjos, el pavelló Reial el Bosc de les Fades, a més "d'altres sorpreses", ha avisat. S'estima una capacitat per a 12.000 persones, amb 140 per sessió. També hi haurà dos trenets, un que circularà de nord a sud -a través dels eixos comercials- i els tiquets es podran obtenir als comerços i un altre pels voltants de plaça Sant Roc amb el tren del Parc Catalunya. 

El Nadal arrencarà el 27 de novembre a les 18.30 hores amb la tradicional encesa de llums. Enguany, i per tal d’evitar aglomeracions, s’instal·laran altaveus al Racó del Campanar, al Passeig i a les places del Pi, la Creu de Barberà i del Mercat que faran un compte enrere “per animar a la gent que estigui atenta”.
 

Els llums amb el nom de Sabadell repetiran enguany. Foto: Juanma Peláez


Precisament, els llums i els arbres tindran especial protagonisme aquest 2020. La il·luminació s'estendrà per tota la ciutat i s'hi afegiran dos elements: dos estels de 10x3 metres que es situaran al Passeig i a la plaça del Mercat Central. Els arcs de llum, que es van posar l'any passat al carrer Sant Pere, es replicaran. I els grans arbres de Nadal tornaran a situar-se a Via Sabadell i a les places Còrdova, Creu de Barberà i del Pi i al Parc Taulí. A més, s'hi afegeix un de 10 metres d'alçada al Passeig. 

L'enllumenat amb les lletres de Sabadell també s'instal·larà als carrers, en concret al Racó del Campanar i a les places del Pi i a la Creu de Barberà. De fet, la il·luminació serà el gran atractiu, perquè "s'il·luminarà Sant Roc", ha assenyalat l'alcaldessa, és a dir, la façana del consistori, també engalanat, i la del Banc Sabadell i l'Ateneu.   

 
Del Vaticà a la plaça Sant Roc

Una altra de les novetats a la plaça Sant Roc serà un pessebre gegant de 360 graus i amb figures d'1,25 metres que fa un mes que s'estan construint i va a càrrec d'una empresa italiana que, curiosament va treballar per al Vaticà i va exposar les figures a la plaça Sant Pere. "Cada any s'hi aniran afegint nous elements", ha detallat Farrés i per ara, començarà amb la representació del naixement de Jesús.  

No serà l'únic pessebre de la ciutat, el tradicional que munta l'Agrupació de Pessebristes es repartirà per comerços i així s'establirà una ruta amb les 34 obres.  

De Fira Santa Llúcia al circ 

La Fira de Santa Llúcia tornarà a la plaça Doctor Robert i arrencarà el mateix dia 27 i s'hi estarà fins el 23 de desembre. Estarà perimetrada i amb un circuit d'entrada i un altre de sortida i control d'accés. I un cop s'acabi s'instal·larà "Un pas de pardal" de la companyia del pallasso Toti Toronell. Es tracten de diferents elements nadalencs estaran dins una bombolla perquè es puguin contemplar tot fent un passeig. 

El Campament Reial també repetirà ubicació i novament serà a la Casa Duran, del 26 de desembre al 4 de gener.

Farrés ha recalcat la seguretat de totes les activitats i "el treball i la feina pensada que hi ha darrere" davant possibles escenaris futurs de restriccions i ha sentenciat, "aquest és el nostre pla B".