«No som una eina de guerra», la commemoració del 25-N es fixa la situació de les dones en conflictes armats

El programa d'actes comença aquest dilluns i s'allargarà fins desembre

L'encesa d'espelmes amb el color lila molt present
L'encesa d'espelmes amb el color lila molt present | Albert Hernàndez
NacióSabadell
14 de novembre del 2020
Sabadell tornarà a commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones i el lema per aquest 2020 és "No som una eina de guerra", que aborda la seva situació en els conflictes armats i contra les conseqüències que comporta. La pandèmia, però, marcarà aquesta cita i es duran a terme majoritàriament activitats en línia. 

Hi ha programades activitats culturals i de sensibilització que arrenquen aquest dilluns amb una xerrada virtual que duu per títol "Escriptores imprescindibles de la Generació del 27. Las sin sombrero". I s'allargarà fins al desembre. 

A més, hi haurà exposicions, un documental i l’obra de teatre prevista pel 9 de desembre al teatre Principal: "Encara hi ha algú al bosc" que mostra els camps de concentració de Bòsnia i Hercegovina, on entre 25.000 i 50.000 dones i nenes van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. La Lliga dels Drets dels Pobles oferirà una exposició i un documental en línia sobre la violència sexual envers les dones a la República Democràtica del Congo dins un conflicte de llarga durada.

El programa també proposa accions a l’espai públic com els Punts Liles itinerants, per informar i sensibilitzar entorn les violències masclistes i lgltbifòbiques, i la ruta de la Sex Truck, que farà parada als diferents mercats amb la voluntat de resoldre dubtes i aclarir conceptes entorn la sexualitat. El dimarts 24 hi ha prevista una xerrada en línia amb la Raquel Ribas, il·lustradora del conegut personatge gràfic Lola Vendetta

L’acte institucional del dia 25 serà de petit format, sense públic, amb la lectura del manifest per part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i una encesa d’espelmes.