Sant Cugat retirarà la medalla d’or a Joan Carles I 43 anys després

Els tres grups independentistes de la ciutat han presentat una moció conjunta a petició d'Òmnium

NacióDigital
15 de novembre del 2020
Acte del ple de Sant Cugat on s'atorga la medalla d'or a Joan Carles I.
Acte del ple de Sant Cugat on s'atorga la medalla d'or a Joan Carles I. | Aj. Sant Cugat
L'any 1977 l'Ajuntament de Sant Cugat va atorgar la medalla d'or de la ciutat a Joan Carles I, actual rei emèrit. Ara, 43 anys després, les tres forces independentistes del consistori santcugatenc -ERC, Junts i la CUP- han presentat una moció, a petició d'Òmnium Cultural per retirar-li. 

Òmnium Cultural de Sant Cugat s'ha sumat a la iniciativa nacional per “esborrar qualsevol rastre de la monarquia espanyola als Països Catalans”. L'entitat promou el canvi de nom de carrers i la retirada d’estàtues i medalles per denunciar el “frau democràtic que suposa la Corona”. I a Sant Cugat, tot i que no queden noms vinculats a la Corona sí que en una acta d'un ple municipal es va trobar que la ciutat havia atorgat aquest símbol al Borbó. 

Avui dia Òmnium Sant Cugat segueix recollint signatures per fer la petició. Ja en tenen més de 1.300, quan la previsió era d'un miler. 

Aquí es pot consultar l’acta del ple de l’Ajuntament de Sant Cugat de 3 d’agost de 1977 en què, a proposta de l’Alcalde Francisco de P. Llatjós García els regidors José Busquets Farrás, Pedro Xercavins Girbau, José Maria Coll Médico, Pedro Puyol Tortosa, José Bonet Sans, José Saperas Domenech, Jesús Feliu Pla i Salvador García Alfonso, aproven el Dictamen de 2 d’agost de la Comissió de Governació del mateix Ajuntament.