Quatre membres del CDR de Ripollet, citats a declarar pel tall de la frontera

Són més del centenar que han de declarar davant la justícia

El tall de l'AP-7 al Pertús
El tall de l'AP-7 al Pertús | Martí Urgell
NacióSabadell
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:23h
Quatre membres del CDR Ripollet estan citats a declarar pel tall de la frontera els dies 11 i 12 de novembre de 2019, en el marc de les protestes per la publicació de la sentència del procés i convocats pel Tsunami Democràtic. 

Compareixeran aquest divendres davant un jutge als jutjats de Figueres acusats de ser presumptes autors d'un delicte de desordres públics i contra la seguretat vial i danys. En un comunicat, els integrants del CDR vallesà "formen part d'un grup de més de 250 persones que van ser identificades" per la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra i que estan declarant a dependències judicials de la capital de l'Alt Empordà i Girona. 

A més, també ha recordat que el passat mes de febrer ja van anar a declarar  davant la comandància del institut armat de Sant Andreu de la Barca pels mateixos fets, però es van negar a declarar. 

El CDR Ripollet ha qualificat aquesta citació com "un episodi més de la repressió contra l'independentisme i, més greu encara, contra les llibertats d'expressió i de manifestació" i la persecució "obsessiva" per "reprimir un determinat tipus d'ideologia". 

Segons dades d'Alerta Solidària, hi ha 138 persones citades en relació amb el tall a la frontera, 61 més pel posterior a Salt i, encara amb el procediment obert, les 12 persones detingudes per la policia francesa al Pertús. En paral·lel també hi ha citades 42 persones als jutjats d'Amposta pels talls a la N-340 en el marc de les mateixes protestes en resposta a la sentència de l'1-O.