Tram final per conèixer l'estat dels 170 habitatges de Merinals

L'Ajuntament aprova destinar els 40.000 euros, d'acord amb el conveni signat a tres bandes

Un dels blocs del barri de Merinals
Un dels blocs del barri de Merinals | Albert Hernàndez
NacióSabadell
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:21h
Els veïns de Merinals, concretament els dels 170 habitatges, que tal com asseguren arrosseguen problemes estructurals i reclamen enderrocar-los per aixecar-ne de nous, encaren el tram final d'aquesta llarga reivindicació. La Junta de Govern Local, celebrada aquest dilluns, ha aprovat destinar 40.000 euros per a l'estudi independent que ha de determinar l'estat en el qual es troben els immobles. 

Un treball que ha de dur a terme el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), d'acord amb el pacte signat entre l'Agència de l’Habitatge de Catalunya, l'Ajuntament de Sabadell i l'Associació de Veïns de Merinals a principis d'any. Uns recursos que financiaran la meitat del cost de l'anàlisi.  

Aquest informe haurà de determinar si els habitatges es poden rehabilitar o cal enderrocar-los, així com una estimació del cost econòmic de les actuacions proposades. El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, en declaracions a Ràdio Sabadell, la setmana passada va apuntar que el resultats estarien cap a finals d'any o principis de 2021. Una estimació que es perllonga una mica a les previsions fetes a l'estiu, després de la represa dels treballs aturats per l'activació de l'estat d'alarma.

Cal recordar que la signatura de les parts garanteix "el compromís" d'acceptar i respectar els resultats que se'n derivin, així com "assegurar la imparcialitat" de l'equip tècnic que elabori el document. També estipula la constitució d'una taula qua, un cop conegudes les impressions del COAC, per abordar les fórmules de finançament de les actuacions que es necessitin.