El Centre Cívic Ca n’Amiguet de Barberà, nou espai per fer proves de detecció del coronavirus

S'afegeix als altres dos que hi ha a la comarca, a Cerdanyola i Sabadell

Un sanitari fent la prova PCR
Un sanitari fent la prova PCR | Oriol Bosch/ACN
Redacció
08 de novembre del 2020
L’Atenció Primària de la Metropolitana Nord compta des d'aquesta setmana amb un nou punt per fer les proves de detecció de la Covid-19 al Vallès Occidental: el Centre Cívic Ca n’Amiguet de Barberà.

Un nou espai que se suma als dos actuals, el CAP Cerdanyola-Ripollet i el CUAP Sant Fèlix. A més, no han estat els únics nous a la regió, també s'han posat en marxa a Granollers a Mataró. Amb aquestes noves ubicacions, l’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’ICS comptarà amb un total de nou punts centralitzats, on es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de Covid-19 positius.

"Donada la situació actual, amb un elevat nombre de casos de Covid-19, des de la Unitat de suport COVID de la Metropolitana Nord s’ha optat per buscar alternatives que van més enllà dels espais propis. El fet d’ampliar els punts ha de permetre evitar un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i comfortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais", destaquen des de Salut.

Tots els nous espais, que són cedits pels ajuntaments de les quatre localitats, han estat revisats per garantir que són adequats i que permeten mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació o la neteja que marca el protocol.

Fins ara, l’atenció Metropolitana Nord comptava amb set punts centralitzats per fer les proves diagnòstiques, que es van posar en marxa aquest estiu i que estaven ubicats a diversos centres d’atenció primària del territori. L’adequació de nous espais, externs als CAP, que es posa en marxa a partir d’avui, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves.

Segons ha destacat Salut, als punts externs es fan principalment proves a contactes asimptomàtics. La previsió és que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent com fins ara, als centres d’atenció primària.