mobilitat

Acord per una mobilitat «sostenible i segura» a la carretera de Mollet

Sabadell, Barberà, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda pacten actuacions amb el Govern

per NacióSabadell, 7 de novembre de 2020 a les 11:00 |
La carretera de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda | Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Polinyà han acordat un conjunt d’actuacions per implementar a la carretera B-140, entre Sabadell i l’AP-7, que permetin garantir una mobilitat més "sostenible i segura".

En una reunió celebrada aquesta setmana a cinc bandes s'ha fixat les actuacions a executar a curt termini en aquest tram. Així, es construirà una rotonda, al quilòmetre 1,2, a l’àmbit de Molí d’en Gall, d’accés a Sabadell per la zona esportiva de Sant Oleguer i que també donarà accés al polígon industrial zona nord de Barberà. Aquest projecte analitzarà la possibilitat d’implementar també una connexió des d’aquesta rotonda al nucli urbà barbernc.


Es farà la remodelació de l'actual rotonda de Can Sabau en un enllaç a diferent nivell per a connectar amb la carretera B-142, de Polinyà, i amb l’accés a l’autopista. També es farà la transformació de la carretera, tenint en compte la millora de l’accessibilitat als polígons industrials, la protecció dels entorns naturals dels paratges de Santiga i Can Llobateres; i la mobilitat activa -amb la construcció d’un carril bici i via per a vianants-. La implantació d’un servei de bus ràpid BRCat que millori les prestacions i oferta de transport públic existent.

A més, Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments s’han compromès a tractar conjuntament amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la millora dels accessos a l’AP-7.

 

Participació