Junts per Sabadell torna a donar el sí per aprovar els comptes de 2021

Es congelen les taxes i ordenances i es farà inversió i estudis per a la via pública

La presentació de l'acord de pressupostos
La presentació de l'acord de pressupostos | Ajuntament de Sabadell
05 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:04h
Fa gairebé nou mesos, sense un escenari com l'actual de pandèmia, tot i que el virus començava a propagar-se, l'alcaldessa, Marta Farrés, la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, i la portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, es feien la fotografia de l'acord per al pressupost 2020 que el coronavirus ha acabat desvirtuant del tot. 

Aquest dijous, s'ha repetit la fotografia, encara que de forma virtual, i amb uns comptes adequats a la realitat, "per no deixar ningú enrere", ha apuntat Farrés. Tot i així, tal com ha continuat, "es mantenen els projectes llargament reivindicats a la ciutat i la Covid-19 no ens pot parar".

Les tres han coincidit en el benefici per Sabadell d'aquesta nova entesa, més enllà de la ideologia i fins i tot Ciuró ha assenyalat que el fet "d'estar lliures de testosterona" ho ha facilitat i s'ha preguntat "si hagués estat possible" el pacte si no fos entre dones. Morell ha expressat que "dialoguem amb tothom i hem de posar per davant els interessos de la ciutat". La líder de JxS, igual que nou mesos enrere, ha advertit que no "és un xec en blanc" i seguiran "fiscalitzant" la tasca del govern municipal, però que per ara "ens entenem bé". 

Encara que el detall d'aquest acord de pressupostos es coneixerà a partir de la segona quinzena de novembre, i que ha d'anar en un ple extraordinari que s'ha de celebrar abans d'acabar el mes, s'han avançat algunes mesures com la congelació de les taxes i ordenances, perquè, com ha defensat Farrés, la incidència dels ajuntaments és petita en la crisi del coronavirus i "no podem solucionar el problema econòmic", per això, ha interpel·lat els governs espanyol i català.
 
L’aposta de JxS per l’espai públic
 
Ciuró ha detallat que el vot afirmatiu del grup es traduirà en projectes que tindran traducció en l’espai públic com ara remodelar les places de les Dones del Tèxtil i Mossèn Geis perquè tingui ombra i en la primera s’hi puguin fer activitats, també “guanyar la micro-plaça de la Casa Duran per a la ciutadania”, actuacions d'accessibilitat als barris de Cifuentes i Can Rull i destinar 250.000 euros per apuntalar el castell de Can Feu. 

També estudis per a la pacificació dels voltants de la plaça del Gas i la redacció d'un altre per a la transformació de la Via Massagué, on ha garantit davant la Parròquia de la Puríssima hi haurà una plaça. Unes iniciatives, juntament amb d'altres, que s'hi posaran fil a l'agulla durant 2021 i que espera el 2022 es vegin els primers resultats. 

En relació amb la creació de l'Oficina Gran Via-Ripoll, estipulat en el primer acord per al pressupost 2020, Ciuró ha explicat que aquest 2021 "veurem els carrers Sant Pau i Buixeda connectats a banda i banda de la Gran Via, més qualitat de vida dels veïns".