1 de 10
ple municipal

Sabadell es dotarà d’una pauta contra l’assetjament sexual als centres escolars

Els missatges de suport per treure a la llum el cas | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 3 de novembre de 2020 a les 21:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de novembre, celebrat aquest dimarts, ha acordat per unanimitat que l’Ajuntament elabori una pauta per combatre l’assetjament sexual als centres escolars, en una moció presentada per Junts per Sabadell (JxS). La seva portaveu, Lourdes Ciuró, ha posat de relleu la importància d’aquesta actuació.
 

“Volem donar eines quan es produeixin”, ha asseverat i ha argumentat el canvi de “protocol per pauta”, com originalment estava escrit. Ha explicitat que “aquells que perpetren, després no identifiquen aquests comportaments”, quan han d’actuar.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha exclamat “acabar amb aquesta xacra” i, entre algunes de les manifestacions, ha subratllat “l’oportunitat” de la moció per treballar en aquesta problemàtica.

 
Ciuró ha dit que “l’oportunitat del que va passar en ho ha fet posar sobre la taula”, en referència als casos denunciats a Castellar, primer, i, posteriorment, i empesos per aquestes publicacions del municipi veí, a l’Escola Industrial. La segona tinent d'alcaldessa, i portaveu de Podem, Marta Morell, ha recordat que des del consistori s'han ofert"recursos d’assessorament i suport a les noies afectades" i ha remarcat que les competències locals "tenen limitacions".

Una línia, però amb matisos, expressada per la regidora de la Crida per Sabadell, Anna Lara, que ha qualificat de "majúscul" i ha reclamat que "formin part de l'elaboració entitats i associacions".
Participació