ple municipal

Llum verda per injectar cinc milions d'euros a Vimusa i incrementar en 32 pisos el parc públic

És un edifici de nova construcció al carrer Francesc Layret, que es destinarà a lloguer social

per Albert Hernàndez , Sabadell, 3 de novembre de 2020 a les 17:45 |
El ple de l'Ajuntament de Sabadell, corresponent al mes de novembre, i celebrat aquest dimarts, ha aprovat per unanimitat que s'injectin 5,1 milions d'euros a l'empresa municipal d'habitatge Vimusa i permeti ampliar en 32 pisos el parc públic que es construirà al carrer Francesc Layret. 

Seran per a lloguer social i el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha precisat que és una previsió ja determinada en el Pla Local de l'Habitatge (PLH), aprovat al final del darrer mandat, i ha recordat que, en el marc d'aquest projecte, l'any passat es va fer una ampliació de capital de més de quatre milions d'euros. 


Cortés ha remarcat que en aquesta matèria "hi ha molta feina a fer", una afirmació acompanyada d'una dada com que la ciutat "és la setzena de l'Estat amb més pisos de lloguer". 

Malgrat la coincidència en el sentit del vot, Cortés i la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, han pujat el to del debat i això que el responsable d'Acció Social ha demanat "no entrar en retrets" en la discussió del punt del ple. 


Tot plegat, ha arrencat per l'acusació de Valero de "l'opacitat" en la informació i que Cortés ha replicat carregant contra la portaveu de "mentir". Ha dit que, entre d'altres, disposen "d'un Excel i Word meravellós amb totes les promocions" i "les actes" i ha rematat "la informació la tenen". 

Més de 10 milions 

L'aprovació de l'aportació forma part dels 11,5 milions d’euros previstos i que es faran en tres terminis. La previsió és fer la darrera al llarg de 2022, cobrint així una part del cost del PHL. Actualment, Vimusa gestiona més de 1.300 Habitatges de Protecció Oficial (HPO), 443 dels quals són d’HPO ordinari, 333 dels complexos de gent gran i 589 d’SBD Lloguer Social. A més Vimusa administra més d’un centenar de la borsa de mediació.

 

Participació