Sabadell engega la maquinària per concedir la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Casaldàliga

S'espera que d'aquí a sis mesos es pugui celebrar l'homenatge

Casaldàliga, en una imatge d'arxiu
Casaldàliga, en una imatge d'arxiu | @Casaldaliga@_
03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:20h
El ple de novembre, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda, per unanimitat, per atorgar la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum al bisbe Pere Casaldàliga, mort el passat el 8 d'agost als 92 anys. Així, es dona continuïtat al mateix acord en Junta de Portaveus del passat 2 de setembre.

Ara començarà un període d'instrucció per justificar aquest reconeixement i que un cop se certifiqui l'acreditació de mèrits, qualitats i circumstàncies haurà de tornar al plenari per a l'aprovació definitiva. Finalment, el darrer pas serà fixar una data per celebrar l'acte de lliurament. 

Tot plegat està estimat que s'allargui sis mesos, així, durant el primer semestre de 2021 es podrà lliurar la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum, "si s'escau", tal com ha puntualitzat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert.  

Casaldàliga, nascut a Balsareny, va tenir una relació important amb la ciutat, ja que va ser on va començar la seva tasca com a sacerdot l’any 1952. Va exercir també de professor, fent una tasca social molt important durant més de sis anys, la qual va marcar la seva trajectòria posterior.