S'inicia un procés participatiu per tenir un pla de mobilitat la primavera de 2021

El consistori fa una crida al màxima de participació possible

Un senyal de preferència a la bicicleta
Un senyal de preferència a la bicicleta | Sergi Baixas
03 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Sabadell ha engegat un procés participatiu perquè desemboqui, a la propera primavera de 2021, en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2021-2026 o, com a mínim, un esborrany perquè s'aprovi a la Taula de Mobilitat. Serà una iniciativa estesa als set districtes i que busca la cooperació de tota la ciutadania i entitats possible. 

La voluntat, tal com ha precisat el cap de Mobilitat, Trànsit i Transport, José Luis Barón, és "millorar la seguretat viària, afavorir els desplaçaments a peu, més superfície d'espai públic i revertir la situació històrica en què el vehicle ocupa el 70%", també ha apuntat a "optimizar l'oferta d'aparcament i l'ús racional del vehicle privat", així com, ha finalitzat, "fer sensibilització ciutadana".
 

Les pintades de bicicletes a la via pública Foto: Juanma Peláez


La participació es farà de forma virtual amb tres sessions de debat per districte, a través del Fòrum Territorial Virtual, que començarà el 10 de novembre i s’acabarà el 4 de febrer i es farà en sessions entre les 18 hores i les 20 del vespre, i, en paral·lel, hi haurà un qüestionari penjat a la pàgina web, mitjançant la plataforma Decidim Sabadell. 
 
Barón ha fet una crida a la màxima participació i de la major pluralitat possible, tot i que ha matisat que les propostes han de ser "conseqüents amb els recursos que es disposen" i d'acord amb l'execució i els plantejaments exposats. En aquest sentit, ho ha comparat amb l'anterior projecte d'infraestructures de transport de Catalunya que s'ha hagut de redactar per adequar-ho a la realitat. 

Zona de Baixes Emissions 

El mateix cap de Mobilitat ha afirmat que la Zona de Baixes Emissions (ZBE) serà "una conseqüència" d'aquest pla de mobilitat de Sabadell, però ha puntualitzat que s'haurà de veure "com s'aplica" i ha afegit, "si ha de ser com el model de Barcelona o hem d'anar tots unificats a l'àmbit metropolità" i ha afirmat que s'està treballant amb l'ATM en aquesta línia.