Sabadell prepara la renovació de l'enllumenat públic de més de 700 carrers

Es substituiran per LED que suposaran un estalvi energètic i econòmic; com a contrapartida, s'allarga el contracte amb el conglomerat d'empreses

Fanals d'un carrer de Sabadell
Fanals d'un carrer de Sabadell | Albert Hernàndeze
03 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Sabadell renovarà l'enllumenat públic de 720 carrers dels set districtes de la ciutat. Això vol dir la substitució de 17.502 punts de llum i ho farà en sis mesos, tal com ha assegurat l'alcaldessa, Marta Farrés. Serà una intervenció sobre el 58% de la llum actual que hi ha repartida pel municipi. 

A més, el 90% del total serà LED -hi ha 29.991 punts de llum a Sabadell, un 32% LED-. Farrés ha destacat que suposarà una millora per a la ciutat, especialment en matèria "de seguretat, per aquelles zones de foscor" que hi ha Sabadell i també en reducció de CO2, més de 1.500 tones, i d'estalvi econòmic, amb 926.231,10 euros en consum, augmentant l’eficiència energètica, xifrada en uns 5,1 milions de kwh/any menys.

Per tal que pugui dur-se a terme, el ple de novembre, que se celebra aquest dimarts, haurà de donar llum verda a la modificació contractual amb l'actual empresa encarregada d'aquest servei, la UTE Enllumenat Sabadell, formada per les companyies Aluvisa i FCC. S'haurà d'allargar la relació contractual fins al 2028, cinc anys més del fixat, amb la finalitat de complir amb les inversions previstes. 

Amb aquesta fórmula, la renovació és de 14 milions d'euros, però "el cost real" que acabarà pagant el consistori serà de 10 milions d'euros per l'estalvi del consum que s'obtindrà, i en aquests anys l'Ajuntament seguirà abonant els gairebé tres milions d'euros anuals de facturació a la UTE. 

Aquesta inversió és la segona fase, després que hi hagués una primera els anys 2013 i 2014 de 6,5 milions d'euros i 873.000 euros, respectivament.