ERC redefineix la seva organització interna per actuar com un govern municipal

Assigna àrees i districtes entre els set regidors davant “la incapacitat” de diàleg de l'alcaldessa

Els regidors d'ERC
Els regidors d'ERC | ERC Sabadell
NacióSabadell
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:52h
ERC ha creat el que ha batejat com el “Govern Republicà”, una reorganització interna dels set regidors que podria assimilar-se a les funcions del consistori sabadellenc. Així, els set han passat a tenir una àrea assignada i cadascú té associat un districte. D’aquesta manera, centra les competències en cadascun dels representants republicans, a més de ser “referència” del veïnat per fer arribar propostes o queixes.
 
El portaveu de la formació, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que s’han vist “forçats” a constituir el "Govern Republicà de Sabadell davant la incapacitat de Marta Farrés d’establir un diàleg real i sincer amb el primer grup de l’oposició amb la ciutat com a prioritat” i que la voluntat d’aquesta iniciativa “amb vocació de govern i voluntat d’escoltar”.
 
Fernàndez ha determinat que “l’objectiu és ambiciós: liderar i ajudar a construir una ciutat per sentir-nos-en orgullosos: la Sabadell republicana capital dels drets socials”. Ha assegurat que “som l’única alternativa possible, amb tothom que vulgui ajudar-hi, a un govern municipal sociovergent hereu directe del bustisme”.
 
El republicà ha carregat contra el mandat de Farrés “sense lideratge ni projecte propis i amb una visió de la ciutat caduca que, per això, es veu obligada a vendre fum, a generar fake news sovint i a viure de rendes”. En aquest sentit, ha recordat que “presenta com a propis” projectes engegats durant l’anterior mandat.