Sabadell en contra de l'ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7

La Junta de Portaveus aprova, per unanimitat, una moció d'ERC

Peatge de l'AP-7 a La Jonquera
Peatge de l'AP-7 a La Jonquera | ACN
NacióSabadell
30 d'octubre del 2020
La Junta de Portaveus de Sabadell, reunida aquest dijous, ha acordat instar el Govern que ni prorrogui ni ampliï les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. La moció, presentada per ERC i aprovada per unanimitat, també ha reclamat que no s'incrementin les tarifes dels peatges de les dues vies, vigents fins a l'1 de setembre de 2021.

Una petició que s'ha produït després que l'executiu espanyol hagi autoritzat, per decret llei, que les empreses concessionàries puguin demanar una pròrroga dels contractes per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia durant l'estat d'alarma.

El text ha remarcat que, en el cas de Catalunya, la mesura podria afectar el tram de l'AP-7 entre Cambrils i la Jonquera, i el de l'AP-2, entre el Vendrell i Lleida. La moció ha assenyalat que el final d'aquestes concessions suposa una "gran oportunitat per desfer l'embolic viari català" i ha demanat apostar per un model de mobilitat sostenible.

Un tipologia, ha seguit el text, en què els ciutadans "no hagin d'estar pagant, mitjançant peatges que ja han estat àmpliament amortitzats, per unes concessionàries que han rebut beneficis milionaris". Tal com ha estimat, entre Molins de Rei i Martorell "ja ha estat pagat més de 80 vegades.