​VÍDEO Així serà el nou Passeig projectat per ser una realitat a finals de 2022

S’invertirà al voltant d’un milió d’euros amb protagonisme pel verd i l’aigua

Recreació del futur Passeig
Recreació del futur Passeig | Ajuntament de Sabadell
29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:01h

El Passeig de la Plaça Major ja té definit l'aspecte, així es posarà punt i final a la transformació que ha tingut els últims anys. El gener de 2022 arrencaran les obres i vuit mesos després hauran acabat, “és el tret de sortida definitiu perquè sigui una realitat”, ha expressat l’alcaldessa, Marta Farrés, i ha rematat, “està pressupostat” com a garantia per ser el definitiu. 
 
Ella mateixa ha puntualitzat que el projecte no és “una renovació de zero” i que tindrà com a protagonista “dos elements que més es repetien: l’aigua i el verd”. Així, es plantaran 65 arbres, 23 més dels actuals, i hi haurà 582 metres quadrats transformats en zona verda i s’instal·laran 65 bancs.
 
A més, a això s’hi acompanyarà l’enllumenat, a més de fanals, hi haurà un sistema al paviment, cosa que “farà que a la nit canviï la fisonomia”. L’aigua “tornarà” al llarg de tot el recorregut, amb un disseny com les que hi ha a la plaça Sant Roc, i amb un element principal decoratiu que s’instal·larà a mig Passeig que “durant el dia serà una cascada d’aigua” -un element semblant com el que hi ha Medellín (Colòmbia)- i a la nit “es podran projectar imatges i missatges”.
 

Element decoratiu d'aigua Foto: Ajuntament de Sabadell


Tot plegat, estarà diferenciat en dos àmbits: el nord, que comunica amb el passeig Manresa, “que recuperarà el concepte de més plaça”,  i al sud, que tindrà més presència d’arbres. El que sí canviarà serà el color del paviment i es mantindrà el pas de l’autobús, com també hi haurà espai per a les terrasses de bars i restaurants.  
 
Treballs per fases
 
Farrés ha precisat que les obres arrencaran el gener 2022, un cop acabi la campanya de Nadal, i els treballs s’allarguin durant vuit mesos. “S’anirà fent per fases, perquè l’activitat econòmica i les feines siguin compatibles”, ha afirmat. Aquesta proposta, però, pot tenir algunes modificacions amb els suggeriments que arribin fins a Nadal i a partir de l’any vinent la voluntat és aprovar-ho en Junta de Govern i comença la licitació.
 
Plantació d’arbrat i la connexió de l'aparcament

Els arbres actuals estaran soterrats, amb una mena d'anclatge i unes piscines inferiors, on estaran ubicats, per tal de garantir la seva estabilitat i que no s'hagi de treure si hi ha una intervenció en el subsòl, ja que hi ha el pas de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'estació, a més de la connexió amb l'aparcament de Passeig Manresa amb el de la plaça Doctor Robert

En aquest sentit, l'alcaldessa ha avançat que està previst que "l'any vinent es faci la licitació" per enllaçar els dos aparcaments, remarcant que estarà "abans el Passeig", i ha garantit que no afectarà a la superficie, perquè "no caldrà aixecar de nou".