La concentració de rebuig per les detencions de la Guàrdia Civil acaba a la comissaria de la policia espanyola

Han estat una cinquantena de persones

Manifestants i policia a la comissaria espanyola
Manifestants i policia a la comissaria espanyola | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 d'octubre del 2020
Actualitzat el 29 d'octubre a la 1:45h
La concentració, convocada per les entitats independentistes de la ciutat, per les detencions d'aquest dimecres contra empresaris relacionats amb el moviment independentista, ha acabat amb una cinquantena de persones a les portes de la comissaria espanyola. 

Un fort cordó policial i d'efectius dels Mossos d'Esquadra ha evitat que els manifestants es poguessin apropar a les dependències policials. Una mobilització que s'ha iniciat a la plaça Sant Roc, on al voltant d'unes 300 persones, s'han aplegat per rebutjar "una nova ràtzia policial de l'Estat", tal com resava la convocatòria. 
 

La protesta a prop de la comissaria Foto: Juanma Peláez


Tot plegat, ha estat motivat perquè aquest dimecres al matí, la Guàrdia Civil ha arrestat, entre d'altres, el cap de l'oficina de Puigdemont, el santcugatenc, Josep Lluís Alay, l'empresari Oriol Soler, l'exsecretari d'organització d'ERC Xavier Vendrell, l'exalt càrrec de CDC i mà dreta d'Artur Mas, David Madí. 

L'Institut Armat considera que tenien vincles amb l'organització Tsunami Democràtic, que va liderar les protestes de la sentència de l'1-O la tardor passada, així com amb el finançament del procés i amb Carles Puigdemont. L'operatiu ha estat ordenat pel jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona.
 

Els agents dels Mossos custodiant la comissaria davant la protesta Foto: Juanma Peláez