coronavirus

Els advocats de Sabadell demanen un sistema estable d'assistència telemàtica a les comissaries

La proposta busca evitar els desplaçaments durant el toc de queda

per NacióSabadell , 28 d'octubre de 2020 a les 11:00 |
La junta de govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (ICASBD) ha demanat que les comissaries de Mossos d'Esquadra incorporin un sistema estable d'assistència telemàtica per evitar desplaçaments dels lletrats durant el toc de queda, és a dir, des del 22 hores a les 6 del matí. 

La proposta busca, a més d'evitar desplaçaments, una "circulació innecessària" dels lletrats d'ofici durant aquesta franja horària. El degà, Manolo Hernández, ha afirmat que "cal tornar a potenciar les possibilitats que ens apropen les noves tecnologies" i que igualment garanteixen "el dret de defensa de les persones implicades". L'única excepció que preveu la corporació col·legial és en relació amb les víctimes de violència masclista, que quedarà al criteri del professional. 


L'ICASBD ha recordat que entre els mesos de març i juny, durant l'activació del primer estat d'alarma d'aquest 2020, va ser pioner per a tot l'Estat a l'hora d'oferir un sistema d'assistències telemàtiques que permetés assistir les persones que necessitaven defensa d'ofici i respectar les mesures de confinament, tal com marcaven les autoritats sanitàries. 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació